Tiflis Uzaktan Eğitim Üniversitesi eğitim- öğretim yılı açılışı ve yeni kampüsünün açılış törenine Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ı da davet etti. Düzenlenen törene Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı Aleksandre Jejelava, Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania, üniversitenin kurucusu Zaur Amilakhvari, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, ve Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve Gürcistan’ın bürokrasisinden seçkin davetliler katıldı.
 
Üniversitenin yeni yerleşkesinin açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Nodar Papukashvari yeni yerleşkemiz fiziki altyapısı ile Gürcistan’da en iyi yerleşkelerden biri olmuştur. Yerleşkemizde son teknoloji ile donatılmış laboratuarlar, kütüphaneler, konferans salonları bulunuyor. Çin hükümeti ile işbirliği yaparak yerleşkemizde Çinli öğrencilerin eğitimi de gerçekleşecek. Bu arada aramızda yetkilileri de bulunan Avrasya Üniversitesi ile işbirliğimizi de güçlendirerek devam edeceğiz. Avrasya Üniversitesini Dekanlarımız altı ay önce ziyaret etmişti ve çok etkilendiklerini bizlere aktarmışlardı. Gerçekten Karadeniz sahilinde üç yerleşkesi ile bölgede önemli bir konuma sahip olan Avrasya Üniversitesi ile daha kapsamlı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamda bölge eğitimine katkısı işbirliğimizin en iyi, en verimli şekilde yürütülmesi adına Sayın Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ın katkıları çok büyük. Kendilerine aldığımız kararla doktora unvanı vermeyi uygun gördük, dedi.
 
Törende açılış konuşmalarının ardından Tiflis Uzaktan Eğitim Üniversitesi Rektörü Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a iki üniversite arasındaki işbirliği ve eğitimi geliştirme ve bölgedeki eğitime yaptığı katkılardan dolayı fahri doktora diploması vererek cübbesini giydirdi. Katılımcılar Yıldız’ı ayakta alkışladılar.
 
Gürcistan Milli Eğitim Bakanı ve Tiflis Belediye Başkanı’nın ardından üçüncü konuşmacı olarak kürsüye çağrılan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı komşu ve dost ülkede bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkemiz ve Gürcistan sadece komşu değil, gerçek dosttur. Burada Türk vatandaşı olarak, aynı zamanda Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak sayın bakanımızın, belediye başkanımızın, üniversitenizin yönetiminin ve öğrencilerinizin gösterdiği ilgiyi, misafirperverliğinizi asla unutmayacağım. Eğitime yapılan yatırım ve hizmet insanlığa yapılan yatırımdır. Yetiştirdiğiniz öğrencileriniz dünyanın dört bir yanında hizmetler verecekler, dünyamızı daha yaşanılabilir bir dünya yapmak için çaba sarf edecekler. Bu sebeple Sayın Uzaktan eğitim Üniversitesi kurucusu, rektörü, dekanları ve tüm yönetimini tekrar tebrik ediyorum. Fahri doktora unvanına şahsımı layık gördüğünüz için çok gururluyum, sizlere tekrar teşekkür ediyorum, dedi.
 
Yıldız, bölgedeki üniversiteler ile birçok programı başarılı bir şekilde yürüttüklerini dile getirerek, üniversiteler arasında öğrenci ve akademisyen değişimi ve bilimsel araştırmalar ve projeler yürütülmeye devam edecektir “Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecinde önce komşu ülkelerle işbirliği yapmayı hedeflediğini ve kuruluş misyonu gereği kapsamlı çalışmalar yapmaya devam ettiğini de cümlelerine ekledi.
 
Tören sonunda Avrasya Üniversitesi adına Üniversite kurucusuna, rektorüne ve dekanlarina hediye takdim edildi. Gürcü yetkililer Avrasya Üniversitesi kuruluş yıldönümü programına davet edildi, Kendileri de katılacaklarını söylediler.Yıldız’a ilk fahri doktora kendi kurucusu olduğu Avrasya Üniversitesi tarafından, ikinci doktora ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Odlar Yurdu Üniversitesi tarafından verilmişti.