Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesindeki törene Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’da katıldı. Üniversite’nin öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Üren yaptı. Üren, tüm hayatını halkının daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için değişimine adayan Atatürk nasıl bir liderdi diye sorabilirsiniz. Hiç şüphesiz Atatürk, dönüşümcü bir liderdi. Halkının değişimine önderlik etmiş, ona inanan Türk halkını çok kısa bir süre içinde karanlıktan aydınlığa çıkmayı başarmıştır, dedi.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız konuşmasında şu cümlelere yer verdi. ‘’ hakkında binlerce kitap yazılan; sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk'ü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk'ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş ve bir cihan olarak gitmiştir

 Hiçbir kimse bu muzaffer komutan,  bu kahraman insan  kadar kendi ulusunun kalbine yakın olamamıştır. Atatürk, "Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz." demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız’’ dedi.

10 Kasım Atatürk’ü anma programı Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının ve videolarının gösterimi ile son buldu. Atatürk’ün kendi sesinin de dinletildiği törende duygu dolu anlar yaşandı.