Avrasya Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim Akademik Yılı düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinlikler çerçevesinde Trabzon Valiliği Tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda ise açılış töreni gerçekleşti. Programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon il Emniyet Müdürü Murat Köksal’ın yanı sıra üniversitenin mütevelli heyeti üyeleri akademik personeli , öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan Yaptı.Asan, üniversiteye yeni gelen öğrencilere seslenerek, sizlere daha iyi eğitimi sunabilmek, seçeneklerinizi arttırabilmek için çok çalıştıklarını söyledi. Asan konuşmasına şu cümlelerle devam etti. Sizlere birçok olanaklar sunmaktayız mesela çift diploma gibi seçtiğiniz, yerleştiğiniz bölüm ne olursa olsun Avrasya Üniversitesinin herhangi bir bölümünü de okuyarak çift diplomayla buradan mezun olabilirsiniz. Bu konuda bir sınırlamamız yoktur. Bunun için yapacağınız tek şey birinci sınıfta çok çalışarak başarılı olmaktır. Yine yan dal programlarını seçerek istediğiniz bölümden sertifika alama şansına da sahipsiniz. Seçmeli dersler havuzumuzu yeniden yapılandırdık. Birçok olanaklarla yeniden güçlendirdik. Seçtiğiniz bölüm ne olursa olsun eğer kalbinizde herhangi bir şekilde keşke şu bilgiyi de elde etmiş olsaydım diyorsanız bu olanağı da hemen sizlerle buluşturabilirim. Bir başka yeniliklerimizden biride İŞKUR ile yapmış olduğumuz protokoldür. Buda üçüncü ve dördüncü sınıflara geldiğiniz zaman sizler için çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir uygulamamızdır. Öğrencilerimiz hem stajını yapıp hem de ayda bin liraya kadar ücret alabileceklerdir. Kariyer danışma merkezimizi çok güçlendirdik. Bu merkezimiz  mesleğinizle ilgili gelişmeleri takip edebilmenizi sağlayacaktır. Yine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile yapmış olduğumuz bir anlaşma var. Üçüncü sınıf öğrencilerimiz mentörlük sistemiyle sanayicilerimizle iş adamlarımızla bir araya gelerek deneyimlerini arttırabilecekler. Yine uluslar arasılaşma ile ilgili önemli bir çalışma yaptık. Avrasya Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz istediği yurt dışındaki bir üniversitede bir dönem ya da bir yarı dönem okuyarak bilgi ve becerilerini arttırabilme imkanına da sahip olabileceklerdir.

*5 YILDA 200 MİLYON MAL VARLIĞI

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise üniversite olarak kısa sürede çok iyi mesafe aldıklarını söyledi. Yıldız, 2011-2012 döneminde  218 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlamıştık, bugün 2015-2016 eğitim öğretim dönemine  yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ile başlıyoruz. O gün 25 personelle başladığımız yolculuğumuz bugün 300 personele ulaştı. O gün kiralık ve tartışmalı bir binada eğitime başlamıştık bugün Avrasya Üniversitesinin üç Yerleşkesi var ve hepsinin mülkü kendine aittir. Avrasya Üniversitesine beş yıl gibi kısa bir sürede 200 milyon liraya varan mal varlığına kavuşması herhalde başarımızın en güzel örneklerinden birisidir.

*ÇOCUKALRINIZ EMİN ELLERDE

Yıldız, törene katılan velilere de seslendi. Saygıdeğer velilerimize de şunu söylemek isterim, öğrencileriniz çocuklarınız emin ellerdedir. Bugüne kadar üniversitemizde en ufak bir olumsuzluk olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Biz çocuklarınıza kendi çocuklarımız gibi sahip çıkacağız.  Bundan emin olabilirsiniz. Sevgili öğrencilerimizde yapacağı tek şey var çok çalışmak.

*BEŞ FAKÜLTEMİZİ BU DÖNEM KURMAMIZ GEREKİR

Bizim önümüzdeki dönemle ilgili önemli çalışmalarımız var. Burada iki belediye başkanımız var. Ortahisar’da iki, Yomra’da bir yerleşkemiz var. Mutlaka mahalli idarelerin görevi de bölgelerine hizmet etmektir. Avrasya Üniversitesinin büyümesi demek Trabzon’un büyümesi demektir. Şu anda kurulmayı bekleyen beş fakültemiz var bu dönem sonuna kadar bu fakültelerimizin mutlaka kurulması gerekir. Hukuk, eğitim, iletişim, tıp ve diş hekimliği fakültesini bu dönem kurmamız lazım. Bu fakülteler başka illerde kuruluyor kurulmaya devam ediyor. Bu fakülteleri Trabzon’a kazandırabilecek güçte olduğumuza inanıyorum. Bu beş Fakülteyi kurma Trabzon’a bir üniversite daha kazandırmak demektir.6 bin 500 e yakın öğrencimizle eğitime başlıyoruz hedefimiz 2016-2017 eğitim öğretim yılına 10 bin öğrenci ile başlamaktır.

* AVRASYA’NIN YANINDAYIZ

Törende söz alan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu Trabzon’un iki lokomotifi vardı birisi Trabzonspor diğeri ise Karadeniz Teknik Üniversitesi idi. Avrasya Üniversitesi ile üçüncü lokomotifi de şehrimize kazandırdığımızı düşünüyorum. Bir zamanlar hayalini kurduğu üniversiteyi bu kadar kısa zamanda marka bir üniversite haline getirmeyi başaran Sayın Ömer Yıldız abimizi de kutluyoruz. Yerel Yönetimler olarak yapacağı tüm çalışmalar da destekçisi olacağımızı yeniden tekrarlıyorum.

*EN KISA SÜREDE ANKARA’DA OLACAĞIZ

Törende Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ de konuşma yapanlar arasındaydı.Genç net konuştu. Şehrimize, üniversitemize bu fakülteleri en kısa sürede kazandırmak için Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız önderliğinde diğer belediye başkanlarımızla bizzat talebimizi Sayın Başbakanımıza ileteceğiz. En kısa sürede Ankara’da konu ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırarak sonuç alacağımızı düşüyorum. Ortahisar Belediye Başkanı olarak Avrasya Üniversitesi’nin şehrimize kattığı değeri her geçen gün daha fazla hissediyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı Başta Mütevelli Heyet Başkanımız olmak üzere tüm yönetiminizi kutluyorum, dedi.

*ÖZ; ÜNİVERSİTELERİMİZİN KALKINMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Avrasya Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim akademik yılı açılış töreninde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de katılımcılara seslendi.Öz, Avrasya Üniversitesi’nin Avrasya isminin içerisini giderek doldurmakta olduğunu memnuniyetle görüyoruz, dedi. Önümüzdeki süreçte bütün Avrasya coğrafyasına hitap eden bir üniversite olma kimliğini daha da güçlenmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Üniversiteler şehirler için sadece öğrencilerin bulunduğu yapılar değildir. Üniversiteler, şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınması ile kültürü ve sanatıyla bütün alanlarıyla beraber şehirlere katkıda bulunan kurumlardır. Avrasya Üniversitemizin bu gündemde giderek artarak rol alması bizleri mutlu ediyor. Biz kamu kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle, Ticaret ve sanayi odamızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, beraber üniversitelerin kalkınması, gelişmesi, büyümesi, yeni yatırımlarla yeni açılacak fakültelerle şehrimize katkıda bulunması ve şehrimizin ekonomik sosyal kalkınmasın daki kurumsal yapılarımız içerisinde daha etkin rol alması için her türlü çalışmanın içerisinde var olacağımızı ifade etmek istiyorum.