Yıldız, üniversite yönetimi adına yaptığı açıklamada yapılan haksızlıklara karşı her zaman adaletten yana olacaklarına vurgu yaparak, üniversitemizin ismi kullanılarak son günlerde medya aracılığı ile gündem yaratılmaya çalışılmaktadır, buna istinaden bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz dedi.
Yıldız, kuruluşundan beri Avrasya Üniversitesi’ne karşı olan bazı kesimler bugünlerde de boş durmuyor, Avrasya’nın büyümesini engellemek için farklı yollara başvuruyorlar, dedi ve açıklamasına şu cümlelerle devam etti.
Avrasya Üniversitesi yönetimi olarak hep öğrencilerimizin yanında yer aldık, bundan sonrada öğrencilerimizin yanında yer alamaya devam edeceğiz. Ancak, onlara ilim, irfan öğreten öğretim üyesi ve görevlilerinin uğradığı haksızlığa karşı onları da korumak bizim görevimizdir.‘’Bana bir harf öğretenin kölesi olurum’’  sözü, bizim her zaman asli felsefemiz olmuştur olmaya da devam edecektir. 
*HER ZAMAN KANUN VE YÖNETMELİKLERE GÖRE HAREKET EDERİZ

Bu anlamda son günlerde medya aracılığı ile yargısız infaz yapanlara şunu hatırlatmak isterim, bizler her zaman kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmek zorunluluğumuz yanında kullara değil, ancak Allah’a hesap vereceğimizin bilincinde olduğumuzdan doğrunun yanında olmak zorunluluğumuz vardır. Bundan dolayı öğrencilerimize de, öğretim üyesi ve görevlilerimize de aynı mesafede olduğumuzu kanun ve yönetmeliklere göre yapılması gereken neyse onun yapılacağının kamuoyunun, öğrencilerimizin, öğretim üyesi ve öğretim görevlilerimizin bilmesini isterim. 


*HERKESİN İNANÇ VE DÜŞÜNCELERİNE SAYGILI OLDUK

Avrasya Üniversitesi’ni  hiç kimse başörtüsü ve alkol gibi konularla denemeye kalkmasın. Ben bu güzide kurumun Mütevelli Heyet Başkanı olarak, hayatım boyunca ağzıma bir damla içki koymadığım gibi on beş yıllık belediye başkanlığı dönemimde de bir tek içkili mekâna ruhsat vermedim. Öte yandan, içkili olan yerleri de ilçemde kapattım. Bunu da gençliğe ve topluma zarar vermemesi için yaptım. Ama içki içenlere de saygı duydum. Başörtüsü konusunda ise devletin ve kurumlarının en katı dönemlerinde bile ben hep inancı gereği başını örtenlerin yanında oldum. Başında bulunduğum belediyede hiç kimseye bu anlamda bir dayatma yapmadım. İnancının  gereğini yaşayan  diğer kurum ve kuruluşlardaki insanlara da her zaman destek oldum. Şimdi ise bizlere birilerinin  akıl vermeleri ve yön göstermeye çalışmaları manidardır. Kaldı ki Avrasya Üniversitesi özel bir üniversite olmadığı gibi 2547 sayılı yasa ilen kurulan kamu kuruluşu niteliğinde tüzel kişiliği bulunan bir üniversitedir. Bizim yapacağımız iş ve işlemlerde 2547 sayılı yasa ve ona bağlı yönetmeliklere göre yapılır Ahmet’in, Mehmet’in ya da bazı basın kuruluşlarının yönlendirmesi ile yapılmaz. Üniversitemiz kuruluşunda ve öğrenci aldığı 2011/12 döneminden beri başörtüsü yasağı uygulandığı dönemlerde bile biz hiçbir öğrencimize, öğretim üyesi ve görevlisine başını açma konusunda baskımız olmadığı gibi tam tersi onların inanç ve düşüncelerine yönetim olarak saygı göstermek zorundaydık ve bunu hep yaptık. 
Uluslar arası bir üniversite olma yolunda ilerleyen Avrasya üniversitesi Türkiye’nin 81 ilinden öğrencisi olduğu gibi, 22 ülkeden de öğrencisi bulunmaktadır. Hedefimiz dünyanın her tarafından öğrenci almak olduğuna göre herkesin dini inancına ve görüşüne saygılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde uluslar arası bir üniversite olunabilir. Aksi takdir de içine kapanık büyümeyen ve kapanmaya mahkûm olan bir üniversite oluruz. Üniversitemizi zora sokmak isteyen bazı güçler ve onların kimler olduklarını çok iyi bilmekteyiz ve zamanı gelince de kamuoyuna gerekli açıklamayı yapmış olacağız. 

*DEVLETİNE, MİLLETİNE BAĞLI GENÇLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Avrasya ya gönül verenler Trabzon’un büyümesini isteyenler, sevgili öğrencilerimiz ve saygıdeğer velilerimiz bilsinler ki Avrasya üniversitesi yönetimi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletine, milletine, bayrağına, cumhuriyetine bağlı, inançlı, bilinçli bir gençlik yetiştirmek için elinden geleni yapmış, bundan böyle de yapmaya devam edecektir. 5. Yılında olan Avrasya üniversitesini 6 binin üstünde öğrencisi 300den fazla akademik ve diğer personeli ile birlikte büyümeye devam ederken yeni açılan ve öğrenci alımı için YÖK’e başvurulan 43 bölümümüze öğrenci aldığımız zaman bu şehre bir Avrasya daha katmış olacağız. 2017-18 döneminde 10 binin üstünde öğrenciye ulaşacağız, 2020 yılındaki 25 bin öğrenci hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız. Bugünlerde projelerinin tamamlanmak üzere olduğu Yomra, pelitli ve yalıncak yerleşkelerinde yapacağımız ek binalarımızla fiziki olarak da hedefimize ulaşmış olacağız. Ayrıca bilim köyü, Tekno-Kent, projelerimiz başta olmak üzere birçok proje ile şehrimize ve ülkemize katkıda bulunacağız.
*HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ VE VELİMİZİN ŞÜPHESİ OLMASIN, BİZ BURADAYIZ.

Birileri kötü emelleri peşinde koşarken bizler daha donanımlı, ülkesine, milletine daha faydalı öğrenciler nasıl yetiştirebiliriz bunları düşüneceğiz ve projelerimize devam edeceğiz. Avrasya ailesinin huzurunu hiçbir kesim ve unsur bozamaz buna müsaade etmeyeceğiz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin hiç şüphesi olmasın. Bizler her zaman haklı olanın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu öğrencimizde olsa böyledir, öğretim üyemizde olsa böyledir. Haklı olanın hakkını savunmak için tüm yasal yollara başvuruyoruz, öte yandan soruşturma devam ettiği için daha detaylı açıklama yapamıyoruz. Soruşturma ve yasal süreç tamamlanınca tüm kamuoyunu bilgilendirmek için bir açıklama yapacağız.
*ASIL AMAÇLARI ÇOK FARKLI

Bahsettiğimiz kötü emelli kesimin amacının ne olduğunu biliyoruz. Bizim devlet kurumlarıyla, YÖK ile, hükümet ile, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız ile aramıza mesafe koymak. Avrasya Üniversitesi Yönetimi olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar kurumumuza katkı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’na her zaman her yerde minnettarlığımızı dile getirdik , dile getirmeye de devam edeceğiz. Ayrıca YÖK Başkanımız Sayın Yekta SARAÇ ve yönetim kurulu üyelerinin bize gösterdikleri güveni de hiçbir zaman sarsmamak için her adımımıza dikkat ettik ve dikkat etmeye devam edeceğiz.
Bizi hedefimizden saptırtmak isteyen kötü niyetli olan bu kişilere hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz.Biz bu günlere, önce Allaha sonra da kendimize olan güvenimizle geldik.
Bizim amacımız ise menfaat sağlamak değil, en donanımlı gençleri ülkemize kazandırmak ve Trabzon’a ekonomik olarak katkı sağlamaktır.
Kamuoyu takdirine sunulur.