61SAAT HABER SERVİSİ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Trabzon Basını ile bugün İstişare Toplantısı düzenledi. Toplantıya Yıldız’ın yanı sıra; Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri Hülya Ulusoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Yavuz Özoran ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ile Genel Sekreter Gülay Yeniceli katıldı. 

AVRASYA ÖĞRENCİ SAYISINDA… 
İstişare toplantısında konuşan Yıldız, “Bildiğiniz gibi 2010 yılında zor da olsa 6 yıl mücadelenin sonunda Avrasya Üniversitesi kuruldu. O günden beri hala mücadele etmeye devam ediyoruz. Belli ki bundan sonra mücadele etmeye devam edeceğiz. 
70 civarında Vakıf Üniversitesinden öğrenci sayısı olarak tablo çıkardık. 
70 Üniversiteden 40’ının 5 binin altında öğrencisi mevcut. Biz de 5 bin ile 10 bin arasında öğrencisi olan üniversiteler arasındayız. 10 binin üzerinde öğrencisi olan 18 vakıf üniversitemiz var. Biz de takdir ederseniz ki, ortalamadayız. 

ENGEL OLMAYA ÇALIŞANLAR HALA O FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Yetkililerden destek istiyoruz. O desteği alamadığımız için Çimenli’de ki yeni yerimiz, burada ki yeni yerimiz boş vaziyette bekliyor. Bu fakülteler açılmış olsaydı 25 bin hedefine ulaşmış olacaktık. Ama onun sorumluluğu bana ait değil. Üniversite Trabzon’a, Türkiye’ye mal olmuş. Ben gereğini yaptım, fiziki mekanlar donatılmış, Türkiye7de örneği olmayan Olimpik Havuzumuz var, Kapalı Spor Salonumuz  var, Kütüphanemiz Dersliklerimiz var. Ama ne işe yarar bu binalar boş bekliyor. 
Yine tekrarlıyorum. Herkesten destek bekliyoruz. Bu fakülteler kurulup öğrenci sayısı 25 bine ulaşırsa bundan herkes istifade eder. Öncelikle Trabzon halkı istifade eder. Destek olunursa, biz hazırız. Hiç bir problemimiz yok. Maddi anlamda da yok. Bu üniversitelerden en iyi konumda olan Avrasya Üniversitesi. Hiç öğrenci almasak bile 3 yıl kendi ayaklarının üzerine basacak maddi imkanlara sahip. 
Hem 6 bin civarında öğrenciyi eğiteceksiniz, 300 - 400 akademik kadro çalıştıracaksınız, bunların kendi imkanlarınızla yapacaksınız. 
Kuruluşta bize engel olmaya çalışanlar hala o faaliyetlerini sürdürüyor. 

106 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Bu sene yaptığımız yatırım 106 Milyon TL’nin üzerinde. Tek başına Trabzon’da bu kadar yatırım yapan kuruluş var mı bilmiyorum?
İÇine harcananı saymıyorum. Sadece inşaatlara harcanan para.. 

300 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Bu yıl hedefimiz Çimenli’de Kültür Merkezi yapmak. Sadece Avrasya değil, bütün Trabzon’a hizmet verecek. Ufak tefek problemler var. Onları çözerek yapacağız. 
Pelitli’de 35 bin metre kare civarında eğitim alanı var. Orada yol problemi var. Alındığı zaman ona da başlamış olacağız. Bu iki projenin maliyeti 300 Milyon TL’nin üzerinde. Bunu yapacak durumdayız” dedi. 

SORUN DERKEN… 
Ardından basının sorularını yanıtlayan Yıldız, sorunların neler olduğu ile ilgili ise, “Sorun derken Avrasya’nın önün açılması lazım. 5 - 6 fakülte kurulması lazım. Bunların kurulması için destek istiyoruz. Hedef bellidir. 25 bin öğrenciye ulaşmak için ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor. Herkesin buna destek olması lazım. Kimsenin bana destek olma zorunluluğu yok ama bu Trabzon’a yapılan hizmettir. 
Siyasetle bir işimiz yok, sivil toplumla işimiz yok, geçmiş dönemde başımıza gelenleri biliyorsunuz” dedi. 

KAR AMACIMIZ YOK
Yıldız, “Ortada Ömer Yıldıza yapılan bir şey yok. Resmi bir üniversiteyiz. Ben bunu kime anlatayım. Kasıtlı olarak Ömer Yıldız’a hizmet mi edelim, yardım mı edelim öyle bir talebim yok. Şahsımla ilgili bir talebim yok. KTü hangi kanunla kurulduysa bizde o kanunla kurulduk. Burada kar amacımız yok. İyi yolda olduğumuzu iddia ediyorum. 
Biz arkadaşlarımızla bu üniversiteyi iyi yönettik, devam ediyoruz. Büyümesi için bir hedef koydum. Trabzon’un buna ihtiyacı var. Kimseden para istemiyoruz. Sadece diyoruz ki önümüzü açın. Her şeyimiz hazır. Paramız var, hocamız var… Bizim üniversitemizde bir saat boş geçen ders yok. İyi bir eğitim verdiğimiz kanaatindeyim. Yüzde yüz en iyi konumdayız demek istemiyorum ama iyi konumdayız.”

YOMRA YERLEŞKESİNDE ÖĞRENCİ YOK, KAPISI KAPALI
Yomra Yerleşkesindeki son durum sorulan Yıldız, “Orada Avrasya’nın sahipsiz kaldığını sizde biliyorsunuz. Neyi konuşayım, ne anlatayım. Son durum orada öğrencimiz yok. Kapısı kapalı bekliyor. Onun ayıbı bana ait değil. Kapalı duruyor. Açılır mı, açılmaz mı onunla ilgili bir şey söyleyemem” dedi.

BİZİM KİMSEYLE DÜŞMANLIĞIMIZ OLAMAZ
Yomra Belediye Başkanlığı ile yaşanan sorunla ilgili de gelen soruya yanıt veren Yıldız, “Bizim kimseyle düşmanlığımız olamaz.  Şu anda bizde çalışan personelin 100’e yakını Yomralıdır. Yomra’dan elen bütün tekliflere olumlu baktık. Kimseye düşmanlığımız olamaz. Bu makamlar kimsenin babasının malı değil. 
Bir kavga yok orta yerde. Bizim kimseyle kavgamız yok. Yasalar ne derse ona uyarız. Yanlış yapabiliriz, başka sı da yapabilir o kurumlar burada olacak. Orası da olacak, burası da olacak. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok. Şartlar el verirse, uyarsa yine açarız. Yomra halkı ile bir şeyimiz olamaz, eskiden beri dostluğumuz var o devam ediyor” dedi.