Çaykaralı sanatçı Onay Şahin Yen’i albümü “Livera”yı 10 Mayıs 2017 itibariyle müzikseverlerin beğenisine sundu. Albümün tanıtım müzikleri yayınlandı. Onay Şahin sürpriz albüm olarak tanımladığı ‘Livera’ hakkında sitemize açıklamalarda bulundu.

Onay Şahin albümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Livera Maçka’da bir köydür ve bu albümün adıdır. Uzun bir süre albüm yapmamaya karar vermişken aniden ve zamansızca çıkıvermiştir. Hareketli türkülerin ağırlıkta olduğu toplam 13 eserden oluşan albümde daha çok kendi söz ve müziklerim yer alıyor. Albümde söz-müziği Enver Çakıral’a ait bir Rumca eser, sözü-müziği İlhan Yüce’ye ait ait arabesk formda bir eser ve sözlerini 11’li hece ölçüsüyle merhum Hasan Karal’ın yazdığı bir eser alışılmış, Onay Şahin tarzının dışında gelebilir. Yine sözlerini Mehmet İnan’ın yazdığı “alçak” adını taşıyan eser toplumsal mesaj içeriği ile dikkatlerinizi çekebilir. Livera’da Nuri Bahadır ile Onay Şahin düeti sizi bekleyen bir diğer sürpriz olacaktır. Anonim eserler yine her zamanki gibi albümdeki yerini alırken sadelik ve otantik hava yine estirilmeye çalışılmıştır. Sürmene Gemileri ve Çivisi Çıkmış adlı türkülere şimdiden iki klip çekildi. İzniniz olursa Livera’nın vücuda gelmesinde minnet duyduğum birkaç ismi zikretmek isterim:

Hasan Cinan, Livera’ya inanarak onu kültüre kazandırdığınız için,
Mustafa Bülent; Bana ömrümün en mutlu aranje dakikalarını yaşattığın için ve o güzel aranjelerin için
Umut Ayvaz; güzel kemençen için
Sinan Sami; Beş eserde beni kırmayıp o mübarek kavala üflediğin nefesler için
Furkan Kayaoğlu; O lezzetli bağlama ve curalar için,
Yusuf İpekçi(İpek Ajans) güzel fotoğraflar için çok ama çok teşekkür eder, özellikle de bütün albümün tek aranjörü olan Mustafa Bülent’e minnetlerimi sunarım.”