Sıfırdan başlayanların ilk konuğu 4 çocukluk arkadaşının kurmayı hayal ettikleri fakat ellerinde hayalden başka bir şeyleri olmayan arkadaşların küçük bir dükkânda başlayıp bugün Kahvaltı Dünyası markası ile Türkiye'nin bir çok bölgesine ürün satan firmanın yönetim kurulu başkanı Hüseyin Tüysüz oldu. 

'Sıfırdan Başlayanlar' içerik üreticisi ekibinin lideri Profesyonel Fotoğrafçı Onur Emre Sarısoy Trabzon'da daha önce böyle bir çalışmanın olmadını belirterek "Şehrimizde diğer çalışmalardan farklı olarak ne yapabiliriz diye düşündük. Ekip arkadaşlarım Sanat Yönetmeni Hüsnü Atik, Profesyonel Fotoğrafçı Orhan Yaylı ve Basın Danışmanı Mustafa Nuri Sungur ile birlikte araştırma yaptık. Trabzon'un tanınmış simalarıyla alakalı kitap çalışmaları yapıldığını gördük. Biz bunun dijital medyada yapmak istedik ve hikayelerini herkese anlatmak istedik. Bir kişinin nerede yaşadığını, doğduğunu ve özgeçmişini kitaba aktarmanın sadece cansız bir hatıra olduğunu düşünüyorum. Bizler 'Sıfırdan Başlayanlar' ile birlikte başarıya ulaşan isimlerin yaşadıkları zorlukları belirlediğimiz konsept üzerinden onların anlatımlarıyla insanlara özgüven verecek, örnek oluşturacak şekilde Trabzon ve Karadeniz insanının neler başarabileceğini göstermek istedik. İlk çalışmamız çok güzel oldu ve güzel geri dönüşler aldık. Kahvaltı Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tüysüz'le birlikte sıfırdan nasıl başlanılır herkese göstermek istedik" ifadelerini kullandı. 

Sıfırdan başlayanların Trabzon'a değer katacağını belirten Sarısoy "Bu başarı hikayeleri aslında hepimizin. Bu hikayeleri izleyecek olan Trabzon ve Karadeniz insanı bundan güç alacak ve başarma azmini kendinde bulacaktır. Bu sebeple görevi, siyasi görüşü, bakış açısı ne olursa olsun herkesten destek bekliyoruz. Bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim"dedi.

Video hikayelerin devam edeceğini ifade eden Sarısoy, "İlk hikayemiz 24 dakikaydı fakat bu video hikayenin oluşması kurgu, çekim, montaj ve detaylar dahil yaklaşık 10 gün sürdü. Video hikayelerimize düzenli bir şekilde devam edeceğiz. İlk konuğumuz olan Hüseyin Tüysüz'e ve çalışma arkadaşlarım Hüsnü Atik, Mustafa Sungur ve Orhan Yaylı'ya çok teşekkür ediyorum. Her bir çalışmamız bir önceki çalışmamızdan daha iyi olması için gayret göstereceğiz. Sıfırdan Başlayanlar içerik üreticisinin Facebook, Instagram ve YouTube hesaplarını takip etmenizi rica ederim" dedi.