Hükümet, nüfusu 750 bin olan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun düzenlemesi için çalışmaları sürdürüyor. Türkiye’de açıklanan kriterlere uyan 13 ilin büyükşehir olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Ancak nüfusu 750 binin altında olan Ordu’yu da büyükşehir heyecanı sardı. Genel nüfusu 715 bin olan Ordu’da 2012 yılı sonunda yapılacak adrese dayalı nüfus sayımında büyükşehir için eksik kalan 35 bin nüfusu tamamlayarak bu fırsattan yararlanmak istiyor.

Hükümet kanadından yapılan büyükşehir açıklamaları Ordu’da heyecanla takip edilirken, kamuoyu da şimdiden ikiye bölünmüş durumda. İlçeler, büyükşehirle birlikte yetkilerinin azalacağından, belde belediyeler ise kapanacağından endişe ediyor. Bunun yanı sıra bazı beldeler ise ilçe olma umudu taşıyor.

Ordu’nun büyükşehir olmasını en çok destekleyenlerden biri de Çaybaşı İlçe Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca. Büyükşehri, Ordu’nun ayağına gelen en büyük fırsat olarak gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, “Büyükşehir ile birlikte Ordu’nun İller Bankası’ndan alacağı pay 2 katına çıkıyor. Buna birde kalkınmada öncelikten doğan farkta eklendiğinde bugün bir lira geliyorsa büyükşehir olduğumuzda 3 lira gelecek. Kısacası meseleye sadece buradan baksak bile Ordu’nun bu fırsatı çok iyi kullanması gerekiyor” dedi.
Hükümetin büyükşehir için açıkladığı kriter olan 750 bin nüfusa Ordu’nun yıl sonunda ulaşacağına inandığını dile getiren Zekeriya Sarıkoca, “Memleketini seven, Ordu’nun kalkınması ve gelişmesini isteyen herkes bu konuda gayret sarf etmeli. Biz Çaybaşı ilçesi olarak çalışmalara başladık ve Ordu’nun ayağına gelen tarihi fırsatı kaçırmamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.