Etkisiz hale getirilen teröristin Hejan kod adlı Muş-Bulanık nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Servet İnci olduğu ortaya çıktı.

PKK’lı hainin vücudunda 8 mermi yarası olduğu ve mermi çekirdeklerinin çoğunun kalbine isabet ettiği tespit edildi. PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde Karadeniz Açılım Grubu'ndan yeni eylemler istediği belirlendi. Ordu'nun Mesudiye İlçesi Güzelevler Mahallesi kırsalında 31 Temmuz tarihinde üç askerimiz şehit eden PKK'lı teröristlerden biri olan Hejan kod adlı Servet İnci etkisiz hale getirildi. Öldürülen terörist üzerinde 1 kaleşnikof tüfek, 4 dolu şarjör, 4 el bombası, 1 roketatar, harita, dürbün, yaşam malzemesi, el yapımı patlayıcı maddeler ile yiyecek ele geçirildi. Kaçak 4 terörist ise aranıyor. Bu arada PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde Karadeniz Açılım Grubu'ndan yen eylemler istediği ortaya çıktı.

3 ASKERİ YEMEKTE ŞEHİT ETTİLER

Ordu'nun Mesudiye İlçesi Güzelce Mahallesi kırsalında 31 Temmuz tarihinde üç askeri şehit, iki askeri de yaraladıktan sonra minibüs şeklinde olan kahverengi bir araçla kaçtığı belirlenen PKK'lı terörist grupla önceki gün yine sıcak temas sağlandı. Drone tarafından Gölköy İlçesi'ne 7 km uzakta bulunan Uluvahta Yaylası'nda PKK'lı teröristlerin görüntüsü alındı. Karadeniz Açılım Grubu üyesi 5 PKK'lı terörist için operasyon başlatıldı.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINDI

Ordu'nun Gölköy İlçesi Uluvahta Yaylası'nda güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikten sonra gecenin karanlığından yararlanarak ormanlık alana kaçan PKK'lı teröristin grubun kaçış yollarına komandolar konuşlandırıldı. Güvenlik güçleri ormanlık alanı iz takip köpekleriyle karış karış ararken, yeniden sıcak temas sağlandı. Keskin nişancılar, PKK’lı haini kalbinden ve göğsünden vurdu. Hejan kod adlı, Muş-Bulanık nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Servet İnci’nin göğüs kısmanda 8 kurşun yarası olduğu belirlendi.

GRİ LİSTEDE, ÖDÜLÜ 300 BİN TL

Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen Servet İnci'nin gri listede yer aldığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün arananlar listesinde bulunan Servet İnci'nin başına 300 bin TL ödül konulduğu belirlendi. Bu arada teröristin cenazesi otopsi için Trabzon'a getirildi. Bu arada gvenlik güçlerinden kaçmak isteyen Servet İnci’nin, durdurduğu bir araçta bulunan iki kadının kendisine bıçak çektiği ortaya çıktı. Bıçağı gören teröristin traktör ve yiyecek gasp ederek kaçmak istediği öğrenildi.

EYLEM YAPIN ÇAĞRISI YAPILDI

PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde Karadeniz Açılım Grubu'ndan yeni eylemler istediği ortaya çıktı. PKK'nın taşeronu olan Hakların Birleşik Devrim Hareketi'nden de eylem isteyen PKK'lı yöneticilerin, AK Partili yöneticilere ve AK Partili iş adamlarına yönelik eylem istediği deşifre edildi. Tespit edilen telsiz görüşmeleri tüm illerle paylaşıldı.