61SAAT HABER SERVİSİ - Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulama konulan TEDES uygulamasının Trabzon’da da faaliyete geçeceği iddiaları bugün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e soruldu. Ordu’da TEDES uygulaması tarafından kesilen radar cezalarının mahkemeler tarafından iptal edilmesi sonrasında bugün Ortahisar Belediye Meclisinde söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Siz hukukçu olduğunuz için konuyu muhakkak takip etmişsinizdir.

Ordu’da uygulanan TEDES ile ilgili mahkemenin verdiği karar var. Emniyet Müdürlüğü ve Belediye bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar yapmış ve yargıdan döndü. “Arkadan yazılan cezalar yok hükmünde” denildi. Bundan sonra ki mahkemelerin ne söyleyeceği bilmemekle beraber bu konuyla ilgili Ortahisar ilçemizde bu uygulama aynen yapılacak. Eğer hukuki alt yapısı tamamlanmamış ise milyonlar harcanırsa heba olacağını düşünüyorum. Ben ilgili kurumların dikkatini çekmek adına bunu söylüyorum” dedi. 
Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesine bu konuda her hangi bir bildirim yapılmadığını kaydetti. Başkan Genç, “Ordu TEDES ile ilgili ben de basında takip ettim. Ortahisar’da böyle bir uygulama ile ilgili bize gelen bilgi yok. Büyükşehir veya trafikten. Maraş Caddesi ile ilgili oraya özgü EDES uygulaması var. Orada ki trafiği azaltmak için. Maraş Caddesi için en azından olmalı. Şunu söylüyorsunuz. Bunu bir yasal zemini dayanağı mutlaka bu mekanizma  ile yapılır araştırılır ona gore bu karar alanır. Ancak Ortahisar’da ki bütün ili kapsayan bir durumdu” dedi.