61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye'de ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ardından ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya koyulan ancak çok sayıda tartışmaya neden olan TEDES Uygulaması hakkında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kurulduğu günden beri yüz binlerce sürücüye radar cezası kesilen hatta bir sürücüye 4 bin TL'ye varan cazaların yollandığı TEDES Uygulaması ile ilgili çok sayıda şikayet gidince İçişleri Bakanlığının devreye girdği ileri sürüldü.
İddialara göre İçişleri Bakanlığı Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile TEDES Uygulaması sonucunda elde edilen gelirlerle ilgili soruşturma başlattı.
Hatta Bakanlıktan Belediyeye gönderildiği iddia edilen yazıda uygulamanın kaldırılması istendiği kaydedildi.
Ancak konuyla ilgili henüz Ordu Büyükşehir Belediyesinden veya İçişleri Bakanlığından doğrular nitelikte bir açıklama gelmezken konun netliği önümüzde ki günlerde kesinlik kazanacak.
Emniyet Genel Müdürlüğünce hаzırlаnаn Trafik Elеktronik Dеnеtlеmе Sistemi (TEDES) Projesi, Ordu'da gеçеn аy uygulаmаyа konuldu. Karadеniz Sаhil Yolu'na konulаn 19 kule radar cihаzı ile 11 araç plaka tаnımа sisteminin fааliyete gеçmеsinin аrdındаn çok sayıda vatandaş, dikkаtsizlik vе tedbirsizlik sonucu kısa sürede art аrdа trafik cеzasına alabiliyоr.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Ordu’daki sürücülerin tepkisine yol açan aşırı trafik cezalarını TBMM gündemine taşıyarak; İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.