Ordu'ya kurulacak tiyatronun 'Bölge Tiyatrosu' olacağını söyledi. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun'daki toplantı ve incelemelerinin ardından akşam saatlerinde Ordu'ya geldi. Kültür Sanat Merkezi'ni ziyaret eden burada bir süre dinlendi. Ordu Valisi Orhan Düzgün, protokol üyeleri ile birlikte bir süre sohbet eden ve burada eski Ordu fotoğraflarını inceleyen Bakan Günay, dönüş sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 
Burada bir açıklama yapan Bakan Günay, Devlet Tiyatrosu sayısının bu sezon 60'a çıkaracaklarını söyledi. Halen Devlet Tiyatrosu sayısının 57 olduğunu belirten Günay, "Şimdi Manisa'ya açacağız 58 olacak. Kayseri'ye açacağız 59, Ordu'ya açacağız 60 olacak. 2011-2012 sezonu bitmeden, bu sanat mevsimi bitmeden sahne sayısını 60'a çıkacak. 2007 sezonu sonunda bu sahne sayısını 33'e çıkarmıştım. 33 olan sahne sayısını 4, 4.5 yıl içerisinde üzerine 27 koyarak 60'a tamamlamış oluyoruz ki bu, Cumhuriyet tarihinde
şimdiye kadar görülmemiş bir sanat hareketidir" dedi. 
Bakan Günay, Ordu'ya 'Bölge Devlet Tiyatrosu' kurulması için çalışma yaptıklarını da belirterek, "İlk etapta adı 'Ordu Devlet Tiyatrosu' olacak. Ama ayrıca Ordu'ya ve Gaziantep'e bir bölge tiyatrosu kurulması için Maliye Bakanlığı'na teklifim var. Eğer öyle olursa bütün bölgenin sorumluluğunu buraya vereceğiz. Şu anda Trabzon'da var biliyorsunuz ama öyle olmasa bile her hafta burada devlet tiyatrosu perde açacak" diye konuştu.