Ordu Valisi Orhan Düzgün, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca uygulanan Gelir Getirici Proje Desteği kapsamında, 2012 yılında 7.3 milyon tutarında 46 proje hazırlanarak uygulamaya geçirildiğini belirterek, daha fazla işsiz vatandaşa kendi işini kurma ve kendi ayakları üzerine durma fırsatı verebilmek için Gelir Getirici Proje Desteği’nden yararlananların geri ödemesini zamanında yapmasını istedi.

Vali Düzgün, Ordu ili genelinde daha fazla işsiz vatandaşa kendi işini kurma ve kendi ayakları üzerine durma fırsatı verebilmek için geri ödemesini zamanında yapmayan vatandaşların, ödemelerini yapmaları konusunda bir yazı ile uyarıldığını belirterek, “Fon Kurulu Kararları ile geri ödemesini zamanında yapmayan fayda sahiplerinden, yasal masrafların da tahsil edileceği dikkate alınarak geri ödemelerin 30 Kasım 2012 tarihine kadar yapılmalarını istedik. Çünkü, Gelir Getirici Proje desteğinin geri ödenmesi konusunda sıkıntılar var. Bundan dolayı Gelir Getirici Proje hazırlayıp Fon Kuruluna gönderdiğimiz bir çok proje beklemekte. Bu projelere destek alamamaktayız. Gelir Getirici Proje desteği alan vatandaşlarımızın geri ödemelerde gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Gelir Getirici Proje uygulaması kapsamında yüzlerce kişiye iş, ailelerine aş götürme imkanı sağlandığını ifade eden Vali Düzgün, bu kapsamdaki faaliyetlerin devam ettirilerek işsiz vatandaşların işe kavuşmaları için Gelir Getirici Proje çalışmalarına önem verdiklerini kaydetti.

Gelir Getirici Proje uygulamasının önemine de değinen Vali Düzgün, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın hedef kitlesi içinde yer alan vatandaşlarımızın mutluluğunu artırmak, onurlu, başı dik bireyler olarak yaşamalarını sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirilmektedir. Bunlardan birisi de sürdürülebilir Gelir Getirici Proje desteğidir. Bu destek ile hedef kitlede yer alan kişilerin ekonomide aktif ve üretken duruma geçerek, sürdürülebilir gelire ulaşmaları amaçlanmıştır. Bu uygulamanın bir hedefi de küçük ölçekli girişimciliği özendirmesi, sosyal hareketliliği güçlendirmesi, geçim seviyesini yükseltmesi, istihdama katkıda bulunmasıdır” diye konuştu.