Araçlardan birinin çarpması sonucu bir marketin de hasar gördüğü kaza sonrası ortalık adeta savaş alanına dönerken, kaza, Seçmeler Otomotiv isimli iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kazanın ardından yaralılar araç içerisinden itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla güçlükle çıkarıldı.

Kaza, gece 01.30 sıralarında Samsun-Ordu Karayolu Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun istikametinden Ordu istikametine seyir halinde olan Sinan Aydık yönetimindeki 28 EA 198 plakalı otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu önünde seyir eden İhsan Yıldırım yönetimindeki 52 D 7019 plakalı dolmuşa ve Artvin'e gitmekte olan Cihan Akyüz'ün kullandığı 34 YHF 08 plakalı yolcu otobüsüne çarptı. Bu araçlar da yol kenarında beklemekte olan Cengiz İratçı yönetimindeki 52 DT 090 otomobile çarptı. Kontrolü kaybeden dolmuş yoldan çıkarak bir markete çarparak hasar verdi. Kazada, park halinde 52 KD 258 plakalı bir otomobil de hasar gördü.

Kaza sonrası olay yeri adeta savaş alanına dönerken, olay yerine sevk edilen ambulanslar ile yaralılar Fatsa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazada Sinan Aydık, Sezgin Çakıroğlu, Tolgahan Burgu, Engin Çakıroğlu, Cengiz İratçı, Burak İratçı, Cihan Akyüz ve İhsan Yıldırım yaralandı.

Yaralılardan Sinan Aydık'ın duran kalbi Fatsa Devlet Hastanesi Arslan Aydınlık Acil Servisi'nde yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldı. Aydık'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi.