Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un analizine göre, Ordu ili genelinde 2011 Haziran ve 2012 Haziran ayları arasında kredi kartı borcu artış gösterdi. Verilere göre, 2011yılının Haziran ayında Ordu il genelinde kredi kartı kullananların toplam borcu 301 milyon TL olarak belirlenirken, bu rakam 2012 yılı Haziran döneminde yüzde 31 artışla yaklaşık 395 milyon TL'ye yükseldi.

ODA BAŞKANLARI NE DİYOR?

Ordu Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, kredi kartı borcunun sürekli artış göstermesinin ekonominin boyutunu göstermek açısından yeterli olduğunu vurguladı. Bostancıoğlu, Ordu'da kredi kartı borcunun artmasıyla fındığın il ekonomisi üzerindeki etkisinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Ordu'nun ekonomisi fındığa bağlı. Vatandaş para bulamayınca kart limitini sonuna kadar kullanıyor. Devlet fındığa sahip çıkarsa vatandaş borcunu öder" dedi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı da il genelinde kredi kartı borcunun 400 milyon liraya dayanmasının vahim bir durum olduğunu söyledi. Avcı, "Takdir ederseniz Ordu ekonomisi fındık ürünü üzerinde dönüyor. Fındık para ederse üretici borcunu öder. Ama fındık sahipsiz kalırsa sıkıntı artar ve mahkemelerdeki icra dosyaları sürekli artar. Kredi kartı borcunun 400 milyon liraya dayanması bence vahim bir durumdur" diye konuştu.