Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kumru İlçesi'nde Karacalı Deresi'nin taşmasıyla meydana gelen selden 120 işyerinin etkilendiğini, 20'ye yakın aracın da suya kapılarak hasar gördüğünü söyledi.

Dün akşam üzeri meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya başladı. Selin ardından bölgeye Valilik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yönlendirildi. Vali Orhan Düzgün, selde can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. Düzgün, "İlçemizde can kaybı yok. Derenin taşması sonucu 120'ye yakın işyeri su altında kaldı. 20'ye yakın araç sel sularından etkilenerek hasar gördü. Özel İdare ekiplerimizin de ilçede çalışmaları bulunuyor. Belediye ekipleri de bu çalışmalara katılıyor" dedi.

UYARI GELDİĞİNDE SEL OLMUŞTU

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, selin etkilediği mahalleye giderek incelemelerde bulunup vatandaşlardan bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Özkan, "45 dakika süren bir süreçti. Bununla ilgili biz daha öncesinden köylerimizi arayarak bilgi almıştık. Okullarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi biraz erken eve gönderdik. Bu da önemli bir adımdı. Bu açıdan öğrencilerimizde herhangi bir sıkıntı olmadı" diye konuştu.

ELEKTRİK VE SUDA AKSAMA

İlçede sel nedeniyle hasar gören ana dağıtım merkezi görevi üstlenen trafonun arıza yapması nedeniyle halen bazı mahallelere elektrik ve su verilemiyor. İl Özel İdaresi, Kumru Belediyesi ve çevre İllerden bazı belediyelerden takviye yapılan iş makineleri ile selin getirdiği taş ve çakılların temizlenmesi için çalışmalar halen devam ediyor. İşyerleri hasar gören vatandaşlarda kendi imkanlarıyla işyerlerini temizlemeye çalıştı.

TÜNELDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Diğer taraftan Perşembe İlçesi'nden geçen Karadeniz Sahil Yolu bölgesinde de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Türkiye'nin en uzun tüneli olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli'nde de zaman zaman elektrik kesintisi yaşandı. İl genelinde zaman zaman etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle AFAD, Emniyet ve Jandarma ekipleride teyakkuza geçerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

19 İLÇEYE SEL UYARISI

Ordu Valiliği tarafından dün akşam 19 İlçe Kaymakamlığı, Belediye, Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, AFAD ile İl Özel İdaresi'ne bir yazı gönderilerek, 4- 5 Ekim tarihinde il genelinde kuvvetli yoğun miktarda sağanak yağış olacağı bildirildi. Yazıda, dere yatakları ve sel ile taşkınlara neden olabilecek olumsuzlukların giderilmesi için gerekli afet tedbirlerinin de alınması istendi.