Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan tek yumurta üçüzlerinden 82 yaşındaki Emriye ve Hayriye Sarı kardeşlerin evi Emine Erdoğan’ın talimatıyla yenileniyor. Üçüzlerden Hacer ise evli, eşi ve çocuklarıyla Perşembe ilçesinde oturuyor. Emriye ve Hayriye Sarı, Yazlık Köyü’ndeki evleri yenilenene kadar Ordu kent merkezindeki Cemal Mağden Huzurevi’ne yerleştirildi.

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nin Yazlık Köyü’nde yaşayan üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı, konuk olarak katıldıkları bir televizyon programında evde yaşadıkları sorunları gündeme getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, üçüz ninelerin durumunu öğrenerek, yeni bir ev yapılmasını istedi. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Perşembe Kaymakamlığı çalışma başlattı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki üçüz ninelere Perşembe İlçesi Yazlık Köyü’nde yeni ev yapılması için çalışmaya başlandığını belirterek, birkaç hafta sonra evin tamamlanacağını bu süre içinde üçüzlerden Emriye ve Hayriye Sarı’nın Ordu Huzurevi’nde konakladığını söyledi.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE EVİN YAPIMINA ARA VERİLDİ

Vali Düzgün, " Sayın başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde kendilerinin evinin onarımı yerine onlara daha sağlıklı bir ev yapılması konusunda Perşembe Kaymakamlığımız bir çalışma başlattı. Aslında bu seri bir şekilde devam edecekti. Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık bir hafta kadar çalışmalara ara verildi. Ama önümüzdeki günlerden itibaren havaların yumuşamasına paralel olarak tekrar ev yapım çalışmalarına başlanacak" dedi.

EMİNE ERDOĞAN’A DUA EDİYORUZ

Üçüzlerden evli olan Hacer Sarı, Yazlık Köyü’nde ailesiyle kalırken, Emriye ve Hayriye Sarı, özürlü yeğeni Güller Sarı ile birlikte Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi’nde kalmaya başladı. Temeli atılan evin inşaat çalışmaları sürerken, bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Huzurevinde geçici olarak misafir edilen Hayriye Sarı, "Burada çok rahatız. Bize destek olan yardım eden herkese teşekkür ediyoruz. Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bir televizyon programına çıktık bize yardımcı oldular. Emine Erdoğan evimizi yaptırıyor. Ona dua ediyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.