Ordu'da trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki gencin organları, 4 kişiye nakledilmek üzere Ankara, Samsun ve Antalya'ya gönderildi.

Önceki gün Fatsa'da otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Samet Paylan'ın (15), kaldırıldığı Ordu Medical Park Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından bağışlanan gencin organları ise çeşitli illerdeki organ bekleyen hastalara gönderilmek üzere operasyonla alındı. Samet'in kalbi ve karaciğeri Ankara'ya, böbrekleri ise Samsun ve Antalya'ya gönderildi.

-Kalp nakli için zamanla yarışıldı-

Samet'in kalbinin Ankara'ya gönderilmesi sırasında zamanla yarışıldı. Hastaneden alınan kalp, polis eskortu eşliğinde 112 ekiplerince Durugöl Mahallesi'ndeki Orduspor tesislerine iniş yapan hava ambulansına teslim edildi. Organların yaklaşık 2 saat içerisinde Ankara'daki hastaya ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

-"Örnek davranışlarla organ bağışlarının artacağına inanıyoruz"-

Ordu Medical Park Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Mithat Yağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün trafik kazası sonucu ağır yaralanarak hastanelerine kaldırılan Samet Paylan'ın gece beyin ölümünün gerçekleştiğini anımsattı.

Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailenin rızası alındıktan sonra değişik illerdeki 4 hastaya organların gönderildiğini ifade eden Yağlı, "Samet'in organlarıyla 4 kişinin hayatı canlandı. Bu çok önemli. Türkiye'de organ bağışı gerçekten çok az. Bu gibi örnek davranışlarla organ bağışlarının artacağına inanıyoruz" ded