61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde tanıtım günleri yapılan Botanik Park’ta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın ile bir araya geliyor. 

Basının sorularını yanıtlayacak olan Gümrükçüoğlu Botanik Park'tan şehrin sorunlarına kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunacağı ifade edildi. 

TRABZON'UN MERKEZİNE TELEFERİK PROJESİ

Gümrükçüoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

''Trabzon'un Doğu'sunu ve Batı'sını görecek şekilde Pazarkapı Mahallesi'nden Atatürk Köşkü'ne kadar teleferik projemiz gündemde. Bunun için alt yapı çalışmalara başladık''

Teleferikler önemli finansal masrafı olan yatırımlardır.

Böyle bir teleferik muhtemelen 80 ila 100 milyon TL’ye malolacak bir meblağı içeriyor. O yüzden sürdürülebilir olması çok önemli.

Trabzon Botanik Türkiye’de iki örneği olan dönüşümden biri!

Trabzon Botanik bizim toplumda eksiklerimizi de yazan, toplumun bizimle aramızda iletişimi olan basın yayınımız sayesinde gelişiyor. Bu da basın yayının katkılarıyla tüm Trabzon’un ortaya koyduğu bir çalışma.

Malumunuz burayı bilenler çok iyi biliyor. 30 yıldır tüm belediye başkanları burayı alıp halkın hizmetine sunmaya gayret etti. Ama askeriyenin atış alanı olması münasebetiyle izin verilemedi. Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde, Türkiye’deki 2 yer bu kararla verildi. Biri İstanbul Florya’daki askeri alan, diğeri de burası Çamoba. Tabi ki yapılaşma ve imara açılmamak kaydı ile. Trabzon’u Türkiye’yi tanıtan bir park yapılmasını sayın cumhurbaşkanımıza borçluyuz.

Kalepark’ın dönüşümü soruldu!

Kalepark’ta Vakıflara ait bir bölüm var. Biliyorsunuz Vakıflar Müdürlüğü kendi tasarrufu olan konularda oldukça titizdir. Vakıfların orada bir mülkiyetleri var kendilerine ait olan. Ama biz en başından beri diyoruz ki, Kalepark Vakıfların da insiyatifi ile varsayalım ki verildi; geçmişte böyle dönüşümlerde bir tecrübemiz var, buyrun orayı da tecrübenizle birlikte uygun hale getirin denilirse yaparız.

Ayrıntılar geliyor...