61SAAT HABER SERVİSİ - Şalpazarı İlçesi  bağlı Geyikli  Mahallesi’nde yaşayan Musa Akkaya, Şalpazarı Kaymakamlığı SYDV başvurarak tavuk çiftliği kurmak için destek istedi. Belli bir destek sağlandığı Akkaya, aldığı yardım ile tavuk yetiştiriciliğine başladı. Şalpazarı  İlçesi Geyikli Mahallesi’nde yaşayan Musa Akkaya , Geyikli Gültepe  bulunan 10 dönümlük tarlada doğal ortamda kurduğu  tavuk çiftliğinde tavuklar ot, papatya ve çiçek yiyerek organik yumurta üretimi yapıyor.Yaz aylarında 600 civarında yumurta aldımız zamanlar oluyor.Kışın mevsimin soğuk olmasıyla birlikte yumurta alımı 300-350 düşüyor. 200 tavukla başladığımız çiftliğimizde şuan 700 adet tavuk vardır. Trabzon geneline yumurta pazarlıyoruz.

Tavuklar 10 dönümlük arazide özgür bir ortamda beslenen ve tamamen doğal yumurtalıklarda  yumurta yapan tavuklar, Ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor.Tavuklar gün içinde gün ışığı alan yeşil ortamda beslenmekte olup, doğal ortamda yetiştirilen tavuklardan elde edilen yumurtaların tüketiciler tarafından yoğun talep ediliyor.

Çiftlik işletmecisi Musa Akkaya yaptığı açıklamada; ”10 dönümlük araziyi tel örgü içine aldım. Bu araziyi parseller halinde  ayırdım ve yonca ektim. Bir bölümünü yiyen tavukları diğer bölüme alıyorum. Tavukların açık havada yedikleri  yonca ve çiçekler yumurtaya yansıyor ve kalitesini artırıyor, günde iki kez yumurta alımı yapıyoruz. Doğal ortamda yapılan tavukçulukta , tavuklar bütün streslerini atarak yumurta yapıyor. Ayrıca  hayvanlara sevgi ile yaklaşırsanız inan bu da üretime yansıyor. Hayvanlar da bu sevginin karşılığını gerçekten veriyor.    Tavuklarım  bu yeşillikte , bol güneş alarak özgür dolaşarak yumurtluyorlar. Çiftlikteki  tavuklar ile bizim tavuklarımızın yaşam alanı farklıdır. Bizim 500 tavuğumuz içerisinde yeteri kadar horozumuz da var yumurtaların organik olmasına katkı sağlıyor. Çiftlik tavukçuluğunda  horoz yoktur. Sabah ve akşam topladığımız yumurtaları iş yerimizde ve marketlerde pazarlıyoruz.  Yaptığım işten son derece memnunum “ dedi