61SAAT HABER SERVİSİ

Orman mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon’da bir otelde düzenlediği geceye Orman mühendisleri yoğun ilgi gösterdi.

Şube Başkanı Doçent Doktor M. Mahmut Bayramoğlu mahalli idarelerde başarıyla görev yapan şube üyelerine mesleklerine ve görev yapmış oldukları bölgelere katkılarından dolayı teşekkür etmek ve birlikteliği güçlendirmek için düzenlediği geceye Orman Mühendisleri yoğun ilgi gösterdi. Mühendislerin yanı sıra düzenlenen geceye Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu, Ortahisar MHP Belediye Meclis Üyesi Mahmut Öksüz gibi isimlerde katıldı.

Düzenlenen yemek hakkında konuşan Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şubesi Eski Başkanı Prof. Dr. Devlet Toksoy “odamıza teşekkür etmeliyim, böyle bir geceyi düzenlediği için. Meslektaşlarımızı bize hatırlattığı için odamız bu teşekkürü hak etti. Dünyada ideolojik aidiyet diye bir şey var, hiçbir ayrılık gözetmeksizin bunun içerisinde hiç bir şey hesap edilmiyor. bir başka aidiyette bu meslekten olmak, bir yerde meslektaşınız başarılı oluyorsa bunun başarısından sizde memnun oluyorsunuz. Bu meslekten olmakta aynı şey odamıza tekrar teşekkür ediyorum bizi bir araya getirdiği için” açıklmasını yaptı.

 Toksoy’un ardından kürsüye çıkan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel; “bizler için bir araya geldiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum. O karışık, ölümün bol olduğu yıllarda bu okul nasıl biter diye ilk olarak orman fakültesine girdim daha sonra 1985 yılında mezun oldum, onun peşine ise nasıl işe başlayacağım diye düşünürken şimdi buradayım ve belediye çalışanı olarak hayatıma devam ediyorum, böyle bir platformda olmaktan gurur duyuyorum. Mesleğimde başarıyı nasıl sağlayabilirim diye düşündüm bunun aksi dışında hiç bir şey düşünmedim. Bizim mesleğimiz ülkemizde çok önemli yere sahip parantez içinde insan yetiştiren bir meslektir, bu meslek çatısı altında olan herkes yöneticilik kabiliyetine sahiptir. Tonya’da belediye başkanı olarak başladığımda siyaset yapmadım sadece mesleğimi yaptım. Henüz seçim çalışmalarına başlamadım, bu çalışmaları bu odadaki hocalarımdan öğrenip yola çıkacağım” açıklamasında bulundu. 
Daha sonra Orman mühendisleri odası için elinden geleni yapacağını belirten Beşel’e  Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Çolakoğlu tarafından plaket verildi. 

Sırasıyla katılımcılar kürsüye çıkarak  Orman Mühendisleri Odasına böyle bir etkinliği yaptıkları için teşekkür ettiler. Orman Mühendisleri odası tarafından Çaykara Belediyesi Başkanı Hanefi Tok ve Ortahisar MHP Meclis üyesi Mahmut Öksüz’e de plaket takdim edildi.