Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Orman Bölge Müdürü Vekili Abdulbaki Ekinci ve beraberindekiler Valimiz Yücel Yavuz’u ziyaret etti.

Ormanların milletlerin en önemli zenginlik kaynaklarından biri olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Çok uzun bir süreç ve emek sonucunda oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu görevi yerine getirirken ağacı ve ormanı muhafaza etmeyi çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinç doğrultusunda ormanlarımıza sahip çıkmalıyız “şeklinde konuştu.

Dünya Ormancılık Günü kapsamında ormancıların gününü  kutlayan Vali Yücel Yavuz “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ülkemizdeki ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırmanın teşviki kapsamında ilimizde de Valiliğimiz tarafından yürütülen ağaç dikimi ve ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Orman Bölge Müdürü Vekili Abdulbaki Ekinci Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklerle ilgili Vali Yücel Yavuz’a bilgi verdi.