Şehitlik ziyaretine İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Müftüsü Osman Aydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ve askeri erkan katıldı. 

Şehitlik ziyaretinde bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs, “Şehitlik en yüksek mertebedir. Bayram ziyaretlerine Şehitliğimizi ziyaretle başladık. Çünkü bütün taarruzlara rağmen devletimizin ve milletimizin daima ayakta olmasının, bayramlara ve yarınlara erişmesinin en önemli sebeplerinin başında Şehitlerimizin fedakârlıkları ve gazilerimizin gayretleri gelmektedir. Bu sebeple Şehitlik ve Şehit ailelerinin öncelikle ziyaret edilmesi bizim için öncelikli bir görevdir. Bütün Şehitlerimize rahmet dilerken, Şehit ailelerimize sabır, sağlık ve afiyetler temenni ediyorum. Bu vesileyle şehitlerimizin yakınları ile Gazilerimizin ve tüm Trabzonlu hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Şehitlikteki programda Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, şehitler için dua edilip, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.