Son günlerde çay toplanması ile ilgili artan tartışmalar üzerine İYİ Parti Trabzon Milletvekili bir açıklama daha yaptı. 

Örs açıklamasında yaklaşan çay sezonu öncesi, Nisan ayı başında TBMM kürsüsünden ÇAYKUR'un inisiyatif alması gerekliliğini vurgulayarak çay üreticilerinin mağduriyetini dile getirdiğini söyleyerek 13 Nisan 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı'na çay toplanması ile ilgili üreticilerin sorunlarının çözümü ile ilgili soru önergesi verdiğini hatırlattı.

Örs,  açıklamasında Ak Parti İktidarına seslenerek "İktidarı elinde bulunduranlara bir kez daha sesleniyorum. Çay üreticimiz mağdur. Ortada büyük bir sıkıntı var ve bu sıkıntı devam ediyor. İktidar milletvekili arkadaşlarım başka söylüyor, valilerimiz başka söylüyor. Her kafadan farklı ses çıkıyor, çay üreticisi tedirgin bekliyor. İktidar bahane üretme değil,  çare üretme yeridir. Bölgemizde çay ve fındıktan başka bir ürünümüz yok. Yüz binlerce ailenin geçim kaynağı çaydaki belirsizlik devam ediyor. Nisan ayı başında çay üreticilerimizin sorununu TBMM'de dile getirmiştim. Sonrasında ilgili bakanlığa önerge verdim. Bakın sezon yaklaşıyor, çay toplama zamanı geliyor, üretici tedirgin, üretici mağdur edilmesin, vakit geçirilmeden tedbir alınsın, ÇAYKUR insiyatif alsın dedim. O gün sesini çıkartmayan, sözlerimize kulak tıkayan, uyarılarımızı, önerilerimizi görmezden gelen iktidar partisi mensubu arkadaşlarımız bugün yine yuvarlak cümlelerle, değerlendireceğiz, bakacağız diyor. Üretici “günü kurtarmacı” anlayıştan uzak net söylemler bekliyor, gerçekçi adımlar atılmasını istiyor. Pandemi sürecinde üreticinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi noktasında, “bakarız-ederiz” yaklaşımı sorun çözmüyor; çaycı mağdur durumda, derman arıyor, yasak değil, destek istiyor” dedi. 

İktidarın pandemi sürecini “ben yaptım oldu” mantığıyla idare ettiğini öne süren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İktidar pandemi sürecini ortak akılla değil, “ben yaptım oldu” mantığıyla idare etmeye çalışıyor. Sokağa çıkma yasağı uygulamasının ilk günü yaşadıklarımız, maske dağıtımında hala daha yaşanan sıkıntılar göstermiştir ki; ben yaptım oldu mantığıyla alınan kararlar yap-boz uygulamalara dönüşüyor. Çay üreticisine önce; 30 Nisan’a kadar gelebilirsiniz denildi, izin alanlar oldu, sonra gelişler yasaklandı, izinler iptal edildi. Çay üreticisi feryadını arttırınca ne yapacaklarını bilmez halde, farklı farklı açıklamalar ile işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Çok az bir zaman var. Üreticilerin çayını toplayabilmesinin önündeki engel kaldırılmalıdır. Seyahat yasağı tekrar gözden geçirilmeli, yerel yöneticiler, mahalli idareciler ile işbirliğinde sağlık tedbirleri sonrası makul sayıda üreticinin topraklarının başında olması sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklarını tehlikeye düşürmeyecek, çay toplanması ve alımını aksatmayacak bir acil eylem planı devreye sokulmalıdır.” 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamasının son bölümünde ÇAYKUR’un politikalarını eleştirerek “Bu süreçte ÇAYKUR kaçak güreşmekte ısrar ediyor. ÇAYKUR’a sesleniyorum “gün elini taşın altına sokma günüdür”. ÇAYKUR ortaya çıkmalı üreticiyi rahatlamalı, üreticinin sıkıntısına çözüm üretecek uygulamaların önderi olmalı. Şehir dışından gelemeyecek üreticilerin çaylarının dalında kalmaması için mahallelerde ve köylerde muhtarlar başkanlığında bir kurul oluşturularak, o bölgede bulunan ve gelemeyen çay üreticilerin tespiti yapılmalı ve buna göre bir iş gücü planlaması acilen ortaya konmalıdır. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında ÇAYKUR tarafından en az 6 aylık işgücü oluşturulmalı, ÇAYKUR vasıtasıyla iş arayanlar ve bu süreçte işsiz kalanlardan il ve ilçelerde oluşturulacak çay iş işgücünün koordineli olarak o bölgelere transferi yönünde çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.