Ziyaretinde TMMOB İç Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Örs, burada yaptığı konuşmada “İç Mimarlık hizmetleri yapı üretim sürecindeki ilk etütlerden başlayarak iç mekanların oluşturulmasından başlayarak, kullanıcıların yaşamlarını sürdüreceği aşamaya kadar olan süreçteki düzenlemelerin projelendirilmesi, iç mekan rolöve ve restorasyon projelerini ve bunun yanında ürün tasarımlarını kapsayan çok önemli hizmetlerdir. İnsanlara nitelikli yaşam alanları sağlama misyonuyla iç mimarlık önemli bir meslek alanıdır.” dedi.

Örs, iç mimarların sorunları ile ilgili olarak da “Toplumun birçok kesiminde olduğu gibi iç mimarlarımızın da sorunları olduğunu biliyorum. Bugün burada sayın oda başkanımız ve odaya mensup arkadaşlarımızla bir araya geldik. Onların sorunlarını dinledik. Çözüm noktasında bir milletvekili olarak neler yapabileceğimizi konuştuk” dedi.

Örs, konuşmasında kamudaki tadilat harcamalarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle kamu binaları tasarlanırken estetik ve fonksiyonel olarak tasarlanmadığı için daha sonra tadilat zorunluluğu ortaya çıkmakta ve bu da devlette büyük bir harcama kalemi oluşturmaktadır. Bu noktada iç mimarlarımızın devreye girmesi daha sonra karşımıza çıkacak büyük harcamaların önüne geçebilir. Burada; iç mimar arkadaşlarımızdan kamuya iç mimar alımlarının yapılmadığını öğrendim. Bu durum oldukça üzücüdür. Kamu alımlarında iç mimarlara da yer verilmesi hususunda gereken girişimlerde bulunacağım."