İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, kızının yanında boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut cinayeti ardından sert bir açıklama yaptı. 

Kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Örs, "Kırıkkale'de bir annenin, evladının gözleri önünde öldürüldüğü vahşi bir cinayet ile derinden sarsıldık. Çok acı bir durum. Emine Bulut'un ve kızının feryadı şimdiye kadar öldürülen ve öldürülme tehdidi ile yaşayan bütün kadınların, çocukların ve insanlığın sesi olmuş durumda. Artık bu sese duyarsız kalmamalıyız." dedi. 

Artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Dr. Hüseyin Örs," Cinayetlerin önüne geçmek için sıfır tolerans ile gerekli düzenlemeler yapılmalı ve  ağır cezalar uygulanmalıdır. Bir annenin çaresizliği, evladının yaşadığı bu acı ve korkunun izahı ve telafisi yoktur. Konu ile ilgili bizlerde gerekli çalışmaları yapacak, parti  ayrımı olmaksızın yapılan ya da yapılacak olan çalışmalara da koşulsuz destek vereceğiz. Kadın ve çocuk cinayetlerini dur demek, yalnızca bir siyasi duruş değil, toplumsal bir olgudur."  dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ayrıca sosyal medya hesaplarından " "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı, "Anne lütfen ölme" diyerek ağladı, ağladık... Bu tür vahşetlere karşı sessiz kalmamalıyız! Kadın ve Çocuk cinayetlerinin son bulmasını, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz." şeklinde paylaşım yaptı.