Esenler belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Tevfik Göksu’nun büyük tartışma yaratan konuşmasını TBMM’de gündeme getiren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

Örs yaptığı açıklamada “Göksu, YSK tarafından yenilenmesine karar verilen İstanbul seçimleri için konuşuyor. Seçimi kazanan Sayın İmamoğlu için konuşuyor.  Uzaktan havlamalarına alışık olduğumuz Yunan Medyasını referans vererek, Ekrem İmamoğlu üzerinden, tüm Trabzonluları töhmet altında bırakacak imalarda bulunuyor. E hesap başka diyor. Neymiş o hesap Göksu? Tevfik Göksu şuuraltını dışa vuruyor aslında.” dedi.

Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs açıklamasında Trabzon olarak özür beklerken, aksine bu sürecin Ekrem İmamoğlu’nu yıpratma kampanyası olarak devam ettirilmeye çalışılmasını hayretle izlediğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tevfik Göksu özellikle sosyal medyada yoğunlaşan tepkiler üzerine özür dilemek yerine, konu ile ilgili haberlerin yer aldığı internet sitelerine erişim yasağı istedi ve Mahkemece haberlere erişim engellendi.  

Bu haberlerde Göksu’nun yaptığı konuşmanın montajsız görüntüleri vardı. Göksu konuşmasında sarfettiği sözlerin hangisinden rahatsız oldu da erişim yasağı istedi diye sormak istiyorum. Madem konuşmasında Trabzonluların tepki gösterdiği gibi bir töhmet,  ima, karalama, mesnetsiz iddia yok idiyse niçin yayın yasağı isteme gereği duydu? Yayın yasağı ile neyi örtmeye, gizlemeye çalışıyor? Yasak ile bu ayıp örtülemez. Trabzon’a özür borcunu ödesin” dedi.  

Örs, açıklamasının son bölümünde Trabzonlu siyasetçilere seslenerek “Bu tür durumlarda; siyaseten nerede olduğumuza bakmaksızın, ister partilimiz olsun, isterse olmasın yanlış yapanı savunmak hatta avukatlığına soyunmak yerine, ‘yanlış yaptın kardeşim, çık özür dile’ diyebilmeliyiz. Trabzonlu duruşu bunu gerektirir” dedi.