61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Sinan Kalaycı-İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ankara’daki yoğun çalışmalarının ardından soluğu Trabzon’da aldı. Trabzon’daki vatandaşları ziyaret eden Örs’ü Kadınlar Pazarı'nda vatandaşları dinlerken yakalık. Trabzon’un sorunlarına, fındık fiyatlarına ve yerel seçimlere dahil önemli açıklamalarada bulunan Hüseyin Örs, TMO’nun fındığı İtalyanların elinden almasını, Trabzon’daki işsizlik sorununu, THY’nin fiyat politikası çözümünü,  ve Trabzon’da favori partinin İYİ Parti olacağını söyledi.

Örs’ün açıklamalarından notlar şöyle;

VATANDAŞLARLA HASBİHAL EDİYORUM

Ankara’da yoğun bir gündem vardı. Yoğun bir meclis trafiği vardı. Onun arkasındada İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ını gerçekleştirdik. Bunların ardındanda Trabzon’a geldim. Seçimden öncede buralarda gezen vatandaşlarımızı dinleyen bir vekil adayıydım. Burada onalara Ankara’ya gittiğim zaman halkın vekili olacağım sözünü vermiştim. Şimdi seçildikten sonrada Trabzon Milletvekili olarak, onları ziyaret edip onlarla hasbihal ediyorum. Problemlerini dinlemeye çalışıyorum. Trabzon’u da özlemişimde… Kadınlar Pazarı sevdiğim bir yerdir çünkü vatandaşın nabzı burada atar. Karşılıklı sarılıyoruz, onlarla hasbihal ediyoruz. Hemde vatandaşlarımızı kurban bayramı öncesi bir göreyim dedim.

VERİLMİŞ SÖZLER TUTULMADI VE İŞSİZLİK...

 Trabzon’daki sorunları iletiyorlar. Bu daha öncedende öyleydi. Trabzon’daki en büyük sorunun işsizlik olduğunu vatandaşlarımız söylüyor. Her evde işssizimiz var bununla ilgili sorunlarını dile getiriyorlar.  Burada şunada bakarız Trabzon’da 16 yıldan beri iktidarda olan istihdama yönelik yatırım yapmamışlar. Söz vermişler yapmamışlar. Vatandaşın Trabzon’daki iş tanımı şöyle oluşmaya başladı, İŞ-KUR’dan eleman olur mu geçici eleman olur mu gibi… Onun dışında malesef Trabzon’da istihdama yönelik hiç bir yatırımın olmadığını gözlemliyoruz. Sözler verilmiştir… Hatırlarsınız daha önceden bir tershane yapılacaktı, tershanede 5 bin kişiye iş verilecekti öyle bir söz sadece bir vaatte kaldı. Ayrıca Trabzon’daki vatandaşlarımızın trafikten çok büyük şikayetleri var.  Verilmiş ama tutulmamış sözler var. Vatandaş hala soruyor, bir güney çevre yolu projesi vardı ama hala yok…  

THY’NİN FİYATLARI

Vatandaşın belediyelerle arasındaki çekişmeden sıkıntısı var. Bu zaten ayuka çıktı saklamanın gizlemeninde anlamı yok. Vatandaş diyorki ben bir problemimi söylemek için  buraya Ortahisar bakıyor diyorlar. Oraya gidiyorum buraya Büyükşehir bakıyor gibi… Nihayetinde vatandaşın problemi çözülmüyor. Bunu vatandaş açık açık dile getiriyor. Bunun dışında başka türlü sözler var, mesela bir yatırım adası sözü var. Konuşuluyordu, havaalanı… Şimdi Trabzon’un en büyük sorunu ne, belkide THY’nin en pahalı uçuşları Trabzon’a yapılıyor. Hemde turizm mevsimindeyiz. Peki bunun çözümü nedir? Serbest piyasa, arz talep dengesiyle kapatılmaya çalışıyor ama Anadolu Jet ve THY devletin bağlı kuruluşlarıdır, bunun üzerinde buraaya sefer sayısı arttırılmalı. Vatandaş Trabzon’a neden pahalı uçsun.. Bunu görmek içinde bilet satışlarına baktığımız zaman en pahalı uçuşlar özellikle Ankara, Trabzon hattı en pahalı uçuşların yaşandığı hat. Biz bunu dile getiriyoruz. Trabzonlu olarak mağdur oluyoruz. Ama bir çözüm olmadığını görüyoruz. 

FINDIK FİYATINI TMO BELİRLEMELİ

Bugün vatandaşlarla konuştuğum sırada fındık konusunda çok şikayetleri olduğunu gördüm. Fındığı artık İtalyanlara bırakmışız. Firma kendine göre bir fiyat belirliyor. Bundanda Trabzonlu fındık üreticimiz bölgedeki fındık üreticimiz mağdur oluyor. 11 lira civarında bir fiyat açıklanmış burada çözümün anahtarı kilidi TMO biran önce devreye girmeli yani fiyatı belirleyenin TMO olması lazım. Ama onlarında öyle bir girişimleri yok. Şimdi vatandaş fındığını emanete bırakıyor gidiyor, Fındığın fiyatının dahada düşeceği konuşuluyor. Bu noktalarda TMO’nun rol alması lazım.. Bu fındık üreticimizin mağduriyetini gidermesi lazım. Biz daha önce 15 lira olarak önermiştik, TMO bu noktada hemen rol almalı, fındık politikasını İtalyanlar değil TMO belirlemeli, Türkiye belirlemeli…

TRABZON’DA FAVORİ İYİ PARTİ

Bizim Olağanüstü Kurultay’dan sonraki beklentimiz, partinin merkez organlarını yenileyerek yereldede harekete geçmek.. Yapılacak olan yerel seçimlerde inşallah İYİ Parti hem Türkiye’de hem Trabzon’da iddialı adaylarla birlikte yola çıkacak. Trabzon’daki yerel yönetimlerdeki sıkıntılardan bahsettim. Biz diyoruzki işi liyakat sahibi olanlara verelim. Birde belediyecilik hizmetlerini şimdiye kadarki gibi ben yaptım oldu mantığıyla değil, ortak akılla, şehrin önceliklerini, kentin önceliklerini, kentteki STK’ların fikirlerini alarak, ortak akılla beraber sorunları çözmeye çalışalım. Ben yaptım oldu mantığına dur dememiz lazım.  İcraatlarımzı şeffaf olmalı,  beni denetleyebilmeli oy veren vatandaş benim hizmetlerimi denetlendire bilmeli. Bu noktada İYİ Parti olarak Trabzon’un her ilçesinde, güçlü adaylarla beraber yola çıkacağız, güçlü yerel yönetimlerle beraber yola çıkacağız. Yerel seçimlerde, mahalli seçimlerde Trabzon’un favori partisi İYİ Parti’dir.