“ORTAHİSAR’A MİMAR LAZIM”
CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz, CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve beraberindeki partililerle TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. 
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Adem Abdioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin sevgi ve samimiyetle karşıladığı Akyüz,  burada belediyeciliğin en önemli ayaklarından birisi olan şehir planlaması hakkında mühendislerle fikir alışverişinde bulundu. 

30 MiLYAR NEREDE?
Trabzon’un şehir planlaması konusunda sınıfta kaldığına dikkat çeken CHP Belediye Başkan adayı Akyüz, merkezi hükümet tarafından Trabzon’a aktarıldığı iddia edilen 30 milyarın üzerindeki paranın Trabzon’un sorunlarına cevap verecek şekilde kullanılmadığını söyledi. 
Bu paranın sadece 1 milyonu ile şehrin trafik sorununun çözülebileceğini belirten Akyüz,  “Değirmendere- Tanjant - Akyazı arasında bir tramvay hattının maliyeti o kadar.  Aktarılan kaynaklar şehrin sorunlarına yönelik kullanılmadıysa milli servetimizden şehrimize gönderilen bu kaynaklar nereye harcandı biz merak ediyoruz ”dedi. 

KILCAL DAMARLAR OLMADAN KALP ÇALIŞMAZ
Çözüm üretmek üzere yapılan birçok projenin de Trabzon’a yeni sorunlar kazandırdığını söyleyen Akyüz, “ Plansız, tartışılmadan, kamuoyuna sorulmadan yapılan yatırımlarla Trabzon’un değerleri yok edilmiştir. Mevcut sorunları da maalesef çözülememiştir. Bir şehrin kaderini o şehirde yaşayanlar belirler. Bu şehre dayatılan bir yapı var. Bunu bilerek mi yapıyorlar bilemiyoruz. Bilinçsizce iyi bir şey yaptıklarını zannediyorlarsa da olmuyor. Bir şehrin kültürünü ortaya koyan o şehrin değerleridir. Trabzon’dan bahsederken, “4 bin yıllık tarihi olan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış kent” diyoruz ama tarihimizin izlerini tek tek yok ediyoruz. Kılcal damarlar olmadan kalp çalışmaz” ifadelerini kullandı. 

19 MAYIS’I ISRARLA İSTİYORUZ
Trabzon’un bir spor şehri olduğunu hatırlatan CHP adayı Akyüz, Trabzon’u Trabzon yapan spor kulüplerine futbolcu yetiştiren Yavuz Selim Stadı’nın ve ailelerin güvenle çocuklarını spora gönderdiği, birçok spor dalına, etkinliğe ev sahipliği yapan şehirle bütünleşmiş 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun neden yıkıldığını sordu.  Şehirle bütünleşmiş yapıların yok edilmesinin kent kültürüne belki de bir daha kazanılamayacak şekilde zarar verdiğini söyleyen Akyüz, “Akyazı stat projesi yeterince tartışılsaydı, kamuoyu ile paylaşılsaydı bugün Avni Aker Stadyumu yerinde duracaktı. Modern bir stat yapıldı evet ama bir daha geri getiremeyeceğimiz değerlerimizi kaybettik. Biz 19 Mayıs Salonu’nu geri istiyoruz. 19 Mayıs’ı aynı yerinde daha modern bir şekilde yapacağız. Aileler çocuklarını uluslararası taşımacılık yapılan bir yol güzergâhı ile ulaşılan Hayri Gür Salonu’na göndermek zorunda kalmayacak” dedi.  
TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri de Başkan adayı Akyüz’den mesleki yetileri olan isimlerin meclis üyesi yapılmasını, kent yönetiminde yer alacakların da liyakat esasıyla değerlendirilmelerini istedi.  

ŞEHRE MİMAR LAZIM
Beraberindeki partililerle Trabzon Gümüşhaneliler Derneği’ni ziyaret eden CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz,  Trabzon’da yaşayan yaklaşık 13 bin Gümüşhaneliyi temsil eden derneğin başkanı Volkan Albayrak, dernek yöneticileri ve üyeleriyle uzun bir süre sohbet etti. 
Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Volkan Albayrak, 2 dönem Trabzon Mimarlar Odası Başkanlığı yapan Mehmet Salih Akyüz’e “Trabzon’u yönetmek için karşımızda bir mimarın olmasından son derece mutlu olduk. Şehrimiz mimari açıdan çok şey kaybetti inşallah çıkmış olduğunuz yolda başarıya ulaşarak, Trabzon’un kötü görünen yüzünü değiştirmeyi başarırsınız” dedi. Başkan adayı Akyüz,  “Sorumluluğumuzun önemini arttırdınız” diyerek Albayrak’a teşekkür etti.