Trabzon'da AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından Alyans düğün salonunda kadınlar günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinliğe STK’lar, AK Parti kadın kolları, davetliler ve Memur-Sen katılım gösterdi. Gerçekleştirilen etkinliğin ardından Genç kadın seçmenlere çiçek hediye etti ve ardından davetlilere konuşma gerçekleştirdi. Ahmet Metin Genç 61 Saat mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

AVRUPA KADIN HAKLARINDA SINIFTA KALDI

Avrupa'nın kadın hakları konusunda zayıf kaldığını söyleyen Genç: ''Dün 8 mart önemli bir gündü ama ben bir belediye başkanı olarak da ülkemin bir vatandaşı olarak ve bir Müslüman kimliğim ile birlikte erkeklere karşı kadınlar günü kutlamasını çok içime sindiremiyorum. Kadınları kategorize etmiş gibi oluyoruz. Kadınlarımızın, toplumsal sorunlarının, toplumla birlikte yaşama ve eşit ortamları paylaşma, istihdam konusundaki ekonomik özgürlükleri, siyasete ve sivil toplum örgütlerine katılımları noktasında eksiklerinin öne çıkarılması ve bunların çözüm mekanizmaları adına bu programları önemsiyorum. Bugün geldiğimiz noktada, Avrupa insan hakları beyannamesinden tutun da bize insan hak ve hürriyetleri konusunda nutuk atanların, başta insan hakları ve kadın hakları konusunda da sınıfta kaldıklarını gözlemlediğimiz bir süreci yaşadığımızı, Suriyeli ve Iraklı kadınları insanlığa karşı bütün ne suç varsa o suçlara maruz kalan kadınlara karşı maruz kalan Avrupa’yı gördüğümüzde, örnek almamız gereken Asrı-ı Saadet’teki mutlu toplum yaşamını ve oradaki değerleri ve İslam’ın bütün insanlığa peygamberimiz ile birlikte sunduğu değerleri örnek aldığımızda, ki o değerlerden uzaklaştığımız için bugün bu sorunları hala yaşıyoruz, örnek aldığımızda bu sorunları çok çok rahat çözebileceğimizin de tespitini yapıyoruz.

Biz ülke olarak da bu konuda daha iyi adımlar atabiliriz. Atılan çok güzel adımlar var, bunları yasallaştırabiliriz, mevzuatlarımıza koyabiliriz. Toplum olarak bu farklılıklarımızı ortaya çıkarmadan, çözmeden, kadın sığınma evleri ile kadınlarımızın sorunlarını çözemeyiz. Belki lokal olarak çözeriz, hukuki imkan sağlarız güvenliklerini, tedbirlerini alırız ama sorunu çözmüş olmayız. Bu farkındalıklara dikkat çekmek istedim, çok güzel bir program oldu sendikamıza teşekkür ediyorum'' dedi.

ŞAMPİYON İLÇE ORTAHİSAR OLACAK

Yerel seçimlerinde Ortahisar ve Büyükşehir'de kazanacaklarını ifade eden Genç: ''Seçimlerle ilgili 31 ocak itibari ile sahadayız. Çok şükür ki 5 yıllık hizmetimizin sonunda adlığımız olumlu intibanın , yine şahsımda Cumhur İttifakı adayı olarak Ortahisar Belediye Başkanlığı için seçildiğimizi görmek bizi mutlu ediyor. Bütün hemşerilerimize ulaşıp yapabileceklerimizi anlatıp, yeni Büyükşehir belediye başkanımızla beraber  şehrimizin şuan ki mevcut sorunlarına değinen bir yönetim anlayışı ve Murat Zorluoğlu ile önümüzde ki dönemde el ele verip hizmetlerimizi yerine getireceğiz.'' dedi.

LANSMAN ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Önümüzde ki hafta lansman düzeneyeğini söyleyen AK Parti Ortahisar başkanı Genç: ''Bizde önümüzde ki hafta bu anlamda bir lansman gerçekleştireceğiz. Çalışmalarını anlatacağız ve tanıtacağız. İnşallah Cumhur İttifakının şampiyon ili Trabzon, şampiyon ilçesi de Ortahisar olacak.'' dedi.