PAZARKAPI PROJEMİZİ TAMAMLADIK 
Ortahisar Belediyemiz tarafından yürütülen ‘Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabını da tamamladık. Proje kapsamında inşa ettiğimiz 66 dükkân, 16 ofis alanı ve 29 konutun hepsi bitti. Projeyle birlikte Pazarkapı Mahallesi ilerleyen yıllarda ilçemizin yeni cazibe mekânı haline gelecek. Pazarkapı’nın tarihi dokusuna uygun olarak yaptığımız 29 konutu, arazileri kamulaştırılan vatandaşlarımıza mahalle kültürünü yaşatma adına teslim ettik. Böylece en eski mahallelerimizden olan Pazarkapı, eski ve yeni kent değerlerinin bir arada olduğu bir mekân haline gelecek.

TÜNEL AKVARYUM YIL SONUNA YETİŞECEK
Vizyon projemiz olan Tünel Akvaryum’un son aşamasına geldik. Projemizin akvaryum kısmının ihalesini gerçekleştirdik ve yapımcı firmaya yer teslimi yaptık. Onlar da çalışmalara başladı. İnşallah, yıl sonuna kadar projemizi bitirmiş olacağız. Turizm çeşitliliği yaratmak için gezilecek, görülecek yerlerimizi çoğaltmamız gerekiyordu. Diğer yandan deniz şehri Trabzon’da bugüne kadar böyle bir projenin hayata geçmemiş olması büyük bir eksiklikti. Yeraltında inşa edilen Tünel Akvaryum Projesi Türkiye’de hatta dünyada bir ilk niteliğinde… Tünel Akvaryum Ortahisar’ımıza değer katacak bir proje. Giriş bölümü Zağnos Vadisi tarafında yer alacak. Çıkış bölümü ise, Tabakhane Vadisi tarafında yer alacak. Giriş bölümünün hemen ardından tatlı su canlıları için ayrılan bölüm gelecek. Bu bölümü ise sırasıyla teraryum, deneyim odası, dünya denizleri, köpekbalığı hölü, keşif dünyası, dokun-keşfet, mağara, tünel akvaryum, hediyelik eşya ve çıkış bölümü takip edecek. Akvaryum, son yıllarda iyice artan turizm faaliyetleri için oldukça cazip bir mekân haline gelecek. Doğal ve tarihi güzelliklerle bezenmiş Ortahisar’ımıza bu tür projeler kazandırmayı önemli olarak görüyorum. Bizim turizm çeşitliliğini artıracak vizyon projelere ihtiyacımız var. Turizm gibi kıyasıyla rekabetin yaşandığı bir alanda bölgemizde bu tür farklılıklar yapmazsak geri planda kalmış oluruz. Turizm alanında bizi bir adım öne çıkaracak projeleri hayata geçirmeliyiz.

CAN DOSTLARIMIZI TEDAVİ EDİYORUZ
Beşirli sahilinde hizmete açtığımız “Küçük Dostlar Kliniği” yedi aydır sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor. 
Haziran ayında açtığımız klinikte; trafik kazası ve yüksekten düşme sonucu yaralanan kediler ile çeşitli viral, zoonoz hastalıklara yakalan 500 kedinin tedavisi yapıldı.  Aynı süre zarfında 450 kedi kısırlaştırılarak tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Toplamda ise, 800 kediye işlem uyguladık.  Fiziki mekân itibarıyla kliniğimiz belki küçük ama işlevi yönünden çok büyük bir anlam ifade ediyor. Burada çok anlamlı bir hizmeti yerine getiriyoruz. Şehirde eksikliği hissedilen önemli bir ihtiyacı karşıladık. Sahipli ev kedilerini ve evcil hayvanları klinikte tedavi etmiyoruz. Aslında işlevi itibarıyla klinikten ziyade sokak hayvanları için bir hastane niteliğinde… Şehrimizde uzun yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bir hizmeti ifa ediyoruz. Bundan da son derece mutluyuz ve sevinçliyiz. 

TARİHİ ÇEŞMELER HAYAT BULUYOR
Tespit ettiğimiz ve envanterimize aldığımız 15 adet tarihi çeşmemizin restorasyon işlemlerini tamamlayacağız. İlk etapta 5 adet tarihi çeşmemiz için; Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alarak bunları ihale ettik. Ve restorasyon çalışmalarına başlayarak bunları tamamladık. Geriye kalanları ise, onay aldıktan sonra ihaleye çıkaracağız. Tabi restorasyon çalışmalarında aslına sadık kalmak, eserin doğallığını bozmamak çok önemli. Bu konuda da oldukça titiz davranıyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde tarihi çeşmelerimiz aslına uygun olarak gün yüzüne çıkacak. Tarihi çeşmelerimizi kaderine terk edilmiş, metruk yapılar olmaktan kurtaracağız. 

TARİHİ İPEKYOLU PROJESİ  
Diğer yandan Mağmat’ta 600 dönümlük alanda tarihi İpekyolu’nu canlandırma projemiz var. Bununla ilgili tasarımları ve projeleri tamamladık. İnşallah yakın bir zamanda burayı da ihaleye çıkarmayı düşünüyoruz. Turizm çeşitliliği yaratma, gelen turistleri Trabzon’un eşsiz doğasıyla buluşturma adına çok güzel bir proje olacak. Konaklama tesislerinin yanında spor tesisleri, yürüyüş yolları, seyir terasları ve kuleleri gibi çeşitli turizm aktivitelerinin yapılabileceği çok yönlü ve finans gerektiren bir proje olacak. Hayata geçtiği zaman belki de Trabzon’un en büyük ve en çok turist çeken, bir yönüyle de şehrimizin marka değerini artıran mekânlarından biri olacak. 

MEHMET AKİF ERSOY’DA TADİLAT BİTİYOR
Bir diğer üzerinde çalıştığımız proje de Mehmet Akif Ersoy Yüzme havuzumuzdu. Yüzme havuzumuzun mücavirinde bulunan kapalı spor salonumuz var. Bunun yanında dört adet tenis kortumuz var. Bunları bakanımızdan istedim. Ve bu tesisleri belediyemize devrettiler. Havuzumuzda güçlendirme ve tadilat çalışmamızı tamamlamak üzereyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bize bu konuda da maddi destekte bulundu. Bu projemizi de çok önemsiyorum. Seçim döneminde hanımlar bizden talepte bulundu. Elhamdülillah bu sözümüzü de yerine getirdik. Hanımlar, engelliler ve öğrenciler için ayrı ayrı günler belirleyerek burayı tahsis edeceğiz. Deniz şehri Trabzon’da biz çocuklarımıza yüzmeyi öğretmeliyiz. Bu imkânı onlara sağlamalıyız. Avrupa’da yüzme çocuklara ders olarak öğretiliyor. Haftanın üç günü bu kesimlere, belki çok cüzzi bir bedelle, diğer günlerde de talep edenlere ücreti mukabilinde orayı kullandırarak hizmete sunacağız. Kâr amacımız yok. Buradan elde ettiğimiz gelirle burayı döndürmeyi hedefliyoruz. Maliyet itibarıyla bize yük olmasın yeter. Normal şartlarda kendi kendine yetiyor. 



“KADIN KONUK EVİ AÇILACAK”
Kadın konuk evimizi tamamladık. Kadınlarımıza layık, bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek bir proje oldu. Odaları, mutfağı, oturma ve dinlenme bölümleriyle mütekamil bir projeyi hayata geçirdik. İç mekân dekorasyonundan tutun da dış cephe tadilatına kadar estetik ve güzel bir proje oldu. Burayı da çok yakında kadınlarımızın hizmetine sunarak önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız. 

ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK 
Sıfır atık projesi kapsamında ilk etapta 14 adet atık getirme evini yerleştirdik. Projeyle katı atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüştürülerek tekrar ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz.  Yeni konteynerler metal, plastik, kağıt-karton-kitap- gazete ve küçük elektronik eşyaların atılacağı dört ayrı bölümden oluşuyor. Bütün Avrupa ülkelerinde uygulanan en çevreci sistemi hayata geçiriyoruz. Diğer yandan; 70 adet yeni tip, pedalla açılan, dış müdahalelere karşı korunaklı, tamamen kapalı ve kötü kokuların yayılmasını önleyen yer üstü konteynerlerinin yerleştirme işlemini de tamamladık. 

DAHA YEŞİL BİR ORTAHİSAR 
Proje ve hizmetlerimizi yürütürken ilçemizin daha yeşil birgörünüme bürünmesine de dikkat ediyoruz. “En Mutlu Şehir Ortahisar” hedefimizi gerçekleştirmek için önem verdiğimiz projelerin başında yeşil alanlarımızı ve parklarımızı artırmak geliyor. Bugüne kadar bakım ve onarım dahil olmak üzere yüzün üzerinde yeşil alan ve park projesini hayata geçirdik. Bundan üç yıl önce hizmete açtığımız Ekopark’ımız yaz-kış vatandaşlarımızın rağbet ettiği cazip bir alan haline geldi. 1 Nolu Beşirli ve Çukurçayır mahallerimizde Ekopark tarzında iki tane park projemiz var. Yakın zamanda bunları ihale edeceğiz. Ayrıca yeşil alanlarımızı artırmak için tabiri caizse boş bulduğumuz her alana fidan dikimi yaparak nefes alanlarımızı artıracağız. 

PANDEMİDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK
Diğer yandan pandemi sürecinde her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk. Düşük ve dar gelirli vatandaşlarımız için nakdi yardım uygulaması başlattık. Altı ay boyunca hiçbir sosyal güvencesi olmayan düşük ve dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 500 TL yardım yapıyoruz. Her ay 500 farklı aile olmak üzere, altı ay boyunca toplamda 3000 aileye ulaşarak projemizi sonlandıracağız. 
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubumuz kurulduğu 22 Mart 2020 tarihinden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdürüyor. Şu ana kadar toplamda 38432 adet çağrıya cevap verdik. 
Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş ve altı bireylere ve bunun yanı sıra uygulanan genel kapsamlı sokağa çıkma yasakları nedeniyle başta ilaç temini, gıda ihtiyacı, maaş çekimi ve hastaların sağlık kurumlarına nakli gibi çok geniş yelpazede gelen çağrılara yetiştik.  Bu manada vatandaşların her türlü derdine derman olduk. 
Pandemi sürecinde Ortahisar Kent Konseyimiz ile birlikte 39 kişilik kuaför ekibiyle birlikte engelli vatandaşlarımızla yaşlılarımıza evde tıraş hizmeti sunuyoruz. Projemiz hâlâ devam ediyor. Esnafımızdan belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda 600.000 TL’lik alışveriş yaparak onlara destek olduk. İhtiyaç sahibi 8500 aileye gıda yardımında bulunduk. Genel sokağa çıkma yasaklarında hemşerilerimize toplamda 100.000 ekmek dağıttık. Hastanelerimize düzenli olarak tatlı ve börek ikramında bulunduk. İhtiyaç sahibi 35 aileye soba, 3000 aileye giysi ve 150 aileye de kıyafet yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 15 ton kömür, 2,5 ton odun yardımında bulunduk. Diğer yandan, 215 aileye evde bakım hizmeti sağladık. Gazi ve şehit ailelerine belediye paketi hazırladık.