“Bu işler gönül işi, yoksa öyle ben belediye başkanı olayım iyi kötü yönetirim anlayışıyla yapılacak bir iş değil. Aynı anda birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla bir amacınızın olması gerekiyor, bir hedef ortaya koymanız gerekiyor. Her zaman çıtayı yüksek tutmanız lazım. Çünkü hep aynı pozisyonda kalırsanız bu şehre hizmet etmemiş olursunuz. Mevcudun üzerine bir şey koymak, taş taş üstüne taş koymak için gayretiniz ve heyecanınız olacak. Bir yıl önceki şehrin görünümü bugün aynı olmayacak. Şehri her yıl daha sağlıklı ve planlı bir görünüme kavuşturmanız gerekiyor” dedi. 

HEP DAHA İYİYE GİDİYORUZ
Genç, “Bizim beş yıl önce devraldığımız Ortahisar ile bugünkü Ortahisar arasında dağlar kadar fark var. Hem altyapı anlamında hem de kentsel dönüşüm anlamında ilçemiz hep daha iyiye ve daha güzele doğru gidiyor. Halkımız da bunun farkında... Bize olan ilgiden ve sevgiden rahatlıkla anlıyoruz bunu... Yoksa bu makamlarda tutunmak öyle kolay değil. 320 bin nüfuslu bir şehri yönetmek son derece büyük bir emek ve gayret gerektiren bir iş. Kimisi yol istiyor, kimisi iş-aş istiyor, kimisi geçim derdinde bunlarla da bir şekilde ilgilenmeniz lazım. Yani belediye başkanlığı göründüğü gibi kolay bir iş değil. Biz buna talip olduk. Halkımız da bize teveccüh gösterdi. 31 Mart'tan sonra da aynı şekilde bu şehre hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Geçen beş yılda çok ciddi bir deneyimim oldu. Eksikleri, ihtiyaçları da yerinde görüyoruz. Bizden nelerin beklendiğini, çok iyi müşahede ediyoruz. Yaptığımız projelere gelecek olursak...” diye konuştu. 

CIVIL CIVIL BİR MEKAN EKOPARK
Ekopark ile ilgili konuşan Genç, burasının yaz kış vatandaşların uğrak yeri olduğunu bildirdi. Genç, “Ekopark, vatandaşlarımızın yaz kış uğrak mekanı haline geldi. On iki bin m2'lik alana kurulu olan parkımız vatandaşlarımızın yeni dinlenme ve eğlenme mekanı oldu. Buraya gelen vatandaşlarımız her fırsatta böyle bir projeyi yaptığımız için teşekkürlerini iletiyorlar ve memnun bir şekilde buradan ayrılıyorlar.  Parkımızla birlikte sahile canlılık ve hareketlilik geldi. Yeşil ile iç içe cıvıl cıvıl bir mekan... İçinde her yaş grubundan insana hitap edebilecek üniteler var. Çocuklar burada çevreyi, toprağı ve bitkileri tanıma fırsatı bulacak. Yalın ayakla gezilen bir yürüyüş yolu var. Burada direk toprakla temas ederek negatif enerjinizi üzerinizden atıyoruz. Özellikle çocukların çok rağbet ettiği bir alan oldu. Yaşlılarımızın da burada rahatlıkla dinlenebileceği ve sohbet edebileceği ahşap oturma kulübeleri var. Uzun boylu çam ağaçları arasında kafanızı dinlendirebileceğiniz orman havasında bir alan. Diğer yandan gençlerimiz için de bir buluşma noktası ve keyifle zamanlarını geçirebilecekleri bir yer olma özelliğine sahip. Parkımızın içinde yürüyüş yolları, havuz, ahşap oturma yerleri, büfeler, kamelyalar ve bir adet serender yaptık. Çok güzel, insanı içine çeken yılın her zamanı canlı kalabilecek bir yer oldu. Tema olarak da alışılagelmişin dışında çok farklı bir yer oldu. Zira bizim temel hedeflerimizden biri de Ortahisar'ı daha yeşil, nefes alanlarının olduğu bir hale getirmek... Bu da bu amaca yönelik bir projemizdi” diye konuştu. 

MEYDAN PARKI'NA ALTERNATİF BİR ALAN OLACAK
Genç, sözlerine şu şekilde devam etti
“En büyük eksikliğimiz kendimize ait bir belediye binasının olmamasıydı. Pazarkapı'da TOKİ'den devraldığımız alana kompleks bir belediye binası yapıyoruz. Vizyon projelerimizden olan belediye hizmet binamızın şu anda %85'i tamamlanmış durumda. Binamız hızla yükseliyor. Projenin çevresinde yer alan sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, Toplamda 49 milyon TL'ye mal olacak. Çok yönlü bir hizmet binası olacak. İçinde toplantı ve konferans salonlarının yer aldığı, kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği Ortahisar'ımızı en güzel şekilde temsil edecek bir hizmet binası inşa ediyoruz. Tabi bu alanda kaymakamlık binamız da yapılıyor. İlçe merkezinin tam ortasında bulunan bu alan bittiğinde şehrimizde Meydan Parkı'na alternatif yeni bir cazibe alanı oluşacak. Projemizin ilerleyen safhalarında şu anda kapanmış durumda olan Zağnos Deresi'ni tekrar yüzeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Burada bir meydan yapmayı düşünüyoruz. Ticaret ve konut alanları, sosyal donatı ve yeşil alanlar olacak. İnşallah projemizi ilerleyen yıllarda Ticaret Odası'na kadar genişleteceğiz. Diğer taraftan Pazarkapı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. etabı kapsamında yapılacak olan ticaret ve konut alanlarını da ihaleye çıkardık ve inşaat hızla sürüyor. Sosyal donatı alanları, Zağnos Deresi'ni temsilen yapacağımız su havuzuyla birlikte çok güzel bir mekan olacak” 

DENİZ KENTİ TRABZON'A TÜNEL AKVARYUM
Çok konuşulan projesi Tünel Akvaryum ile ilgili konuşan Genç, “Tünel Akvaryum Projesi, Türkiye'de hatta belki de dünyada ilk olma niteliğinde oluşan proje. Deniz şehriyiz ama maalesef birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Yapacağımız akvaryumla vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız. Ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız. Akvaryum'un tünel açma kısmının inşasını tamamladık. Akvaryum kısmının ihalesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemizi gerçekten çok önemsiyoruz. Deniz şehri olan Trabzon'da bir tane deniz canlıları ile ilgili bir akvaryum yok. İnşallah projemizle bu büyük eksikliği gidermiş olacağız. Projemizi hayata geçirdiğimizde sadece Ortahisar için değil Trabzon şehri için de simge bir proje olacak. Bölge illerimiz arasında bir farklılık yaratmış olacağız. Türkiye'de ilk defa yeraltında bir akvaryum yapılacak. Dünyada da sanırım yeraltından yapılan tünel şeklinde bir akvaryum yok... Zağnos ve Tabakhane vadilerini 196 metre uzunluğunda 16 metre genişliğinde bir tünelle yeraltından birleştirdik. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir nitelikte. Bu proje ile ayrı bir çekim, ayrı bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şehre gelen ziyaretçinin bu şehirde kalmasını, yaşamasını, şehir içine girmesini istiyoruz” dedi. 

İPEKYOLU TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK
Mağmat Boğazı Projesi ile ilgili konuşan Genç, “Ortahisar'ımızın yukarı kesimlerinde Mağmat Boğazı diye adlandırılan en hakim noktada doğa harikası bir yer... Her tarafı görebiliyorsunuz... Çok seyirlik bir noktada bulunuyor. Bu projeyi doğayla bütünleşen ama asla doğaya zarar vermeyen, bu güzel tabiatla insanları buluşturmayı amaç edinen bir proje olarak tasarladık. İnşallah, 31 Mart'tan sonra göreve geldiğimiz zaman bu projemizi hayata geçireceğiz. Burada 600 dönümlük mera alanı Tarım Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edildi ve Başbakanımız bunu onayladı. Kendilerine bir kez daha buradan çok teşekkür ediyorum. Tabi burada amaç turizm çeşitliliğini artırarak şehrimizde turistlerin daha çok zaman geçirmesini ve daha çok para harcamasını sağlamak. Gelen turist bizden çeşitlilik istiyor. Farklı şeyler yapmak istiyor. Siz de belediye olarak turistlerin memnuniyetini artırmak için bu tür projeleri yapmalısınız. Yoksa turistler başka yerlere gider. O nedenle bu alanlarda herhangi bir konut yapılaşması asla olmayacak. Sadece gezi alanları, spor tesisleri, seyir terası, yürüyüş yolları, parkurlar, piknik ve sosyal donatı olanları olacak. Yöre halkının tarım ve hayvancılık ürünlerini satabileceğe mekanlar olacak. Böylece burada bir ekonomik değer yaratmış olacağız” dedi. 

KADİM KÜLTÜRÜMÜZÜ ORTAYA ÇIKARDIK
Genç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
“İstanbul'da Kapalı Çarşı ne ise Trabzon'da da Kemeraltı Çarşısı odur. Osmanlı'da burası Suk-i Sultani diye, yani Sultanlar Çarşısı olarak anılırdı. Trabzon'un en önemli tarihi çarşılarından olan Kemeraltı Çarşısı'nı eski dokusuna uygun olarak yeniden yapılandırdık. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi adını verdiğimiz projemizin 1. etabını tamamladık. Kültür Bakanlığımıza biz daha önceden projemizi sunmuştuk. Ve Bakanlığımız, hiçbir para talebinde bulunmadan projemizin 2. ve 3. etabını yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. Bundan gayet mutlu olduk. Şimdi çok yakında bakanlığımız 2. ve 3. etap için çalışmalara başlayacak. Kemeraltı ve Semerciler Çarşısı Trabzon'un tarihi olmasının yanında ticaretin kalbinin attığı yerdi. Her iki caddemizi tarihi değerlerine uygun olarak yeniden ele alıyoruz. Kadim kültürümüzü ortaya çıkarıyoruz. Projemiz sayesinde Kemeraltı'nın tarihi hüviyeti daha da artarak devam edecek. Ve bittiğinde projemizi turizmin hizmetine kazandıracağız. Artık dünyada bu tür tarihi çarşılar önem kazanmakta. Turist geldiği zaman ilk gezdiği yerler şehrin tarihini anlatan, kültür ve sanatını yansıtan mekanlar. Bu projemiz de bunu sağlayacak. Bitmesiyle birlikte, yöremize ait bakırcılık, kazaziye, telkari, kuyumculuk gibi sanatlarının hepsini kapsayan ürünlerin üretildiği ve teşhir edildiği bir çarşılar zinciri kazanmış olacağız. Bedesten, Alacahan'a içine alan projemiz, buradan Atapark'a ve Zağnos Vadisi'ne ulaşacak. Ve Pazarkapı'da yaptığımız belediye hizmet binamızla bütünleşen ve birbirlerini tamamlayan projeler silsilesi olacak.



KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK
Sadece projelerimizle değil, bir yandan da sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de kentimizin adını duyuruyoruz. Nihayetinde bu şehir adını sanatçılarıyla duyuran bir şehir. Bizim bunun üstüne bir şey koymamız lazım... Bu şehirde öyle bir iklim yaratmalıyız ki, sanatıyla adını duyuran yeni yetenekler ortaya çıksın. Sanatı ve kültürel faaliyetleri desteklememizin temel nedeni bu... Bu şehrin bir ayağı da kültür ve sanattır. Bu hepimizin malumu... Bu kapsamda film festivalleri, tiyatro gösterileri, konserler, resim sergileri, Devlet Opera ve Balesi'nin konserleri desteklediğimiz etkinliklerden sadece bazıları... Diğer yandan kültür ve sanat kurslarımızda her yıl onlarca kursiyer eğitim alıyor. Bunlar güzel etkinlikler... Şehrimizin yaşamına renk katan, ayrı bir lezzet katan faaliyetler”