61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da sancılı geçen “Dolmuşların modernizasyonu” süreci devam ediyor. 12 + 1 ve 17 + 1 olmak üzere 2’ye indirilen seçeneklerde hangisine karar verileceği önümüzdeki günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından açıklanacak. 
Zorluoğlu’nun konuyu açıklamasından önce tüm taraflar görüşlerini belirtirken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Mevzuata göre toplu ulaşımdan Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu ve yetkili olduğuna dikkat çeken Genç, “Şu anda daha ziyade belediyenin etkin denetiminin dışında bir taşıma süreciyle beraber karşı karşıyayız. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum.

Ama vatandaşımızın bu manada şikayeti var. Ta ki “Senin yolcun, benim yolcum” veya “3 lira uzatın, 5 lira gelmedi” bu tür amatör işlerden, işi profesyonel ve medeni düzeye çıkaracak bir çalışmaya inşallah imza atacaksınız. Ben bundan dolayı sizlere son derece teşekkür etmek istiyorum, halkımız ve vatandaşımız adına. 
İşi profesyonel gözle ele almamız lazım. Süreçte bu doğrultuda ilerliyor.

Artık son şekli verileceği için ben sürece vakıf olmama rağmen detay bilgi vermeyeceğim. Onu sizler açıklayacaksınız, hep birlikte açıklayacağız. Ama ben bunun bir an önce hayata geçirilmesini istiyorum. Bu kadar katılımcı anlayışla sürecin yönetilmesine rağmen hala çeşitli itirazlar var. Herkesi memnun etmemiz belki mümkün değil ama umumi halkımızın dolmuşla seyahat konforunu belediyenin intizamında sürdürme talebine inşallah bu süreç tamamlandığında karşılık vermiş olacağız. 
Ben Ortahisar Belediyemizin de görüşlerinin de alınarak, Şoförler Odamızın sürece her daim katılım sağlanmasıyla birlikte nihayetlendirilecek süreç için şimdiden teşekkür ediyorum. Bir an evvel karar toplulumuzla, halkımızla paylaşılacaktır” dedi.