5 ayrı noktada çalışmaların devam ettiğini belirten Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, "Belediye Başkanımız Av. Ahmet Metin Genç'in muhtarlarla yaptığı görüşmeler sonucunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda 5 ayrı noktada çalışmalarımız devam ediyor. Akoluk, Yalıncak, Pelitli mahallelerinde önemli çalışmalar yaptık. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Amacımız standardı yüksek yollar yapmak ve kalıcı eserler bırakmaktır" dedi.

AMACIMIZ KALICI ESERLER BIRAKMAK

Standart yollar yapmak istediklerini belirten Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, "Göreve geldiğimizde muhtarlar arkadaşlarımızla ve vatandaşlarımızla konuşmuştuk. Standart yollar yapmayı hedeflemiştik. Bunlardan da ilkini Akoluk Mahallemizde sağ olsun vatandaşımız ve muhtarımızın desteğiyle başladık ve bitirmek üzereyiz. Yolun bir kısmını asfaltladık, bir kısmını beton döktük. Ayrıca istinat duvarlarımız da yapılıyor. Ortahisar Belediyesi olarak amacımız kalıcı yollar, kalıcı eserler bırakmak. Genelde trafiğin yoğun olabileceği noktalardaki yollarımızı gerçekten yıllar boyu kalabilecek kalıcı bir eser olarak bırakmak istiyoruz. Bu konuda en önemli olan vatandaşın bu iste duyarlılığı. Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Muhtarımız önümüze geçti, önümüzü açtı. Vatandaşlar da destek oldular ve belki de Akoluk'ta yeni dönemde yapılmış en rahat, en geniş yollardan biridir. Yolu yaparken de aynı zamanda biz virajlarını, kotlarını, eğimlerini de ayarlayarak geçiyoruz. Hedefimiz köyden dönüşen mahallelerde ve bütün yeni yerleşim alanlarımızda bu tür uygulamalarla devam etmektir. "dedi.



STANDART YOLLARI HALKLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Çoban, "Vatandaşlarla teker teker görüşüyoruz. Özellikle muhtarımız sağ olsun bu konuda önümüze geçti. Muvafakatnameleri ve halkın rızasını alarak yolları genişletiyoruz. Tamamen vatandaşın kendi rızası ile yapılan bir yol çalışmasıdır. Zaten böyle olmak zorundadır. Diğer mahallelerdeki arkadaşlara da örnek olmalıdır. Yolun genişliği noktasında muhtar arkadaşlarımızın hepsi söylemişiz, programlarımızı yapıyoruz. Ana akslardaki yollardaki muvafakatları tapu fotokopilerini alarak bize ulaştıkları takdirde hedefimiz doğrultusunda 3. veya 4.ayda programlarımızın hepsini yapıyoruz. Konkasörümüz ihaleye çıktı, yapılıyor. Beton santralimiz tamam. Araçlarımızın bir kısmı geldi, bir kısmı da 1 ay içinde tamamlanıyor. Biz çalışmalara muvafakat aldığımız yerlerden öncelikle başlayacağız. Onun için mahalleye dönen köylerde, yol yapılacak yerlerdeki muvafakatini bize muhtar aracılığı ile ulaştırırsa bizim de önümüz açılır. Yalnız biz kesinlikle muvafakat almadan yolları yapmayacağız. Çünkü hukuki bir sorumluluğu var. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki biz burada kimseden tapu almıyoruz. Kimseden yerinin terkini istemiyoruz. Yalnızca geçiş için bir izin veriyor. Yine yarın bir kamulaştırma veya devletin bir yatırımı olacağı zaman orada da vatandaş mağdur olmayacak. Biz burada sadece güzel, standart bir yolu halkla buluşturmak istiyoruz. Bunun için de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örnek yollar yapacağız" dedi.



BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR ETTİ

Ortahisar Belediyesinin hizmetlerinden dolayı mahalle halkı olarak teşekkür ettiklerini belirten Akoluk Mahallesi Muhtarı Halit Çavdar, "Öncelikle Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Av. Ahmet Metin Genç bey'e teşekkür ediyorum. Sonra Kemal Çoban bey'e teşekkür ediyorum. Büyük destek verdiler bize. Çok şeyler başardık. Allah hepsinden razı olsun. Bizlere çok yardımcı oldular. Böyle yollar biz görmemiştik. Duvarlar vs. Akoluk böyle bir hizmete susamıştı. Yolun durumundan çok memnunuz. Mahallem adına Ortahisar Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.