61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat.com’a açıklamalarda bulunan Genç, hedeflerinin yüzde 70 oldğunu ancak yüzde 60 bandında kaldıklarını ifade etti. 

Genç, “Bizim hedefimiz yüzde 70’di.. şuanda yüzde 60 bandındayız. Ama şöyle bir gerçeklik var. Bir kısım seçmenimizin seçime katılma oranı noktasında eksilme odluğunu.. 18 bin seçmenimiz Ortahisar’dan ayrıldı. Bu seçmenlerimizi de dikkate aldığımızda tabidir ki daha yüksek orana çıkardık. Bizim için çok olumlu netice. Ortahisar belediyesi yönetimine verilen itimat notudur. Güven tazelemesidir. 51. 7 ile seçilmiştik. Onun üzerine 60’lara çıkan bir oy.. Aynı güveni tazeleyerek bu sorumlulukla hizmet etmeye çalışacağım” dedi. 

Genç, rakibi Akyüz ile ilgili olarak ise, “Ben CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı sayın Akyüz’e, onların çalışma arkadaşlarına bu süreçte gösterdikleri medeni yarış nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir yarış oldu. Bir birimizi kırmadan güvendirmeden.. 
Ben ilk ziyaretlerimi CHP olmak üzere bütün partilere yapmıştım. Yine ziyaretlere gideceğim. Salih beye olgun tavrı nedeniyle arkadaşlarına, il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Bütün herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmanın sorumluluğu ile birlikte vazifemizi icra edeceğim” ifadelerini kullandı.