61SAAT HABER SERVİSİ -  Ortahisar Belediyesinin, Pazarkapı Mahallesinde yapılacak idari binasının projesi geçtiğimiz haftalarda belediye meclisine gelerek onaylanırken finansman noktasında ise dikkat çekici bir adım atıldı. Buna göre Ortahisar Belediyesi, idari binanın finansmanın bir bölümünü sağlamak amacıyla Çimenli Mahallesinde belediye mülkiyetine geçen arazinin satışını yapacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Ortahisar Belediyemizin bu dönem içinde ki en önemli icraatlarından bir tanesi gerçekleştireceğimiz alan. Burada ki amacımız bu proje maliyetini karşılamak adına mülkiyeti belediyemize ait olan bir taşınmazın satışıyla beraber bir kaynak üretebilmek. Bu amaçla beraber bu maddeyi komisyona havale ettik. İnşallah bu satışımız. Karşılama noktasında kiyafeyt etmeyecek. İller bankasından kullanacağımız krediyle birlikte acil ihtiyacımız olan belediye binamız noktasında adım atacağız. Akabinde de diğer projemizi ne şekilde icra edeceksek karar verip bu önemli çalışmamıza bismillah diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Arsanın daha önce  Çimenli Mahallesi tüzel kişiliğine ait olduğu ve muhtarlığında uzun vadede kiraya verdiği iddialarına ise Başkan Genç, “Bu kira durumuyla ilgili köyden bize mahalle olmasından dolayı devredilen taşınmaz olduğu için emlak istimlakten onu sordum. O konuda engel olmadığını söylediler. Hukuki manada sorun olmadığını öğrendikten sonra görüşümüz tecelli etti” dedi.