Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi nedeniyle meclis oturumunu mevzuat gereği Meclis Başkanvekili Nusret Onur yönetti.

Meclis üyelerinin faaliyet raporuyla ilgili soruları Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile birim müdürleri tarafından cevaplandırıldı.

Meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Başkan Genç, Maraş Caddesi'nde çöplerin toplanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Buradaki çöp konteynırları yer altına alınacak. Maraş Caddesi başta olmak üzere şehrimizin değişik yerlerinde çöp konteynırları için 50 tane yer altı noktası tespit ettik. Çöp arabaları yer altındaki çöp konteynırlarını dışarıya su bile damlatmadan alıp, gidecek. Büyükşehir belediyemizden onay gelirse hızlı bir şekilde bu adımı atacağız."

Başkan Genç, belediyenin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Şehrimizin değişik noktalarına 350 adet emek kutusu yerleştirdik. Diğer yandan temiz bir çevre için atık yağ ve atık pil kutuları yerleştirerek atık pil ve yağların çevreyi kirletmesini önlüyoruz. Ortahisarlılar olarak bu çevreyi düşünmek zorundayız arkadaşlar. Bilgisayarsız muhtarlık kalmayacak. Muhtarlık binalarımızı programlı bir şekilde yapıyoruz. Sosyal belediyecilik adına birçok çalışmamız var. Bunlardan en çok önemsediğimiz evde bakım hizmetleridir. Şu anda 149 aile, toplamda ise 300 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Okullarımıza ciddi manada destek sağlıyoruz. Camilerimizin temiz olması için ekiplerimiz düzenli olarak çalışıyor."

Meclis üyelerinin şehir merkezindeki trafik sorunuyla ilgili sorusuna da Başkan Genç, "Şu anda bize Trabzon'un en önemli sorunu nedir" diye sorulduğu zaman tabi ki trafik deriz. Trafik konusunda şehirde bir sıkıntı var. Kanuni Bulvarı, Güney Çevre Yolu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah bunlar tamamlandığında trafik de büyük ölçüde rahatlayacak." şeklinde cevap verdi.  

Belediyenin makine parkıyla ilgili soruya ise Başkan Genç, "11 milyonluk krediyle yeni iş makinesi parkımızı tamamladık. Yanına, beton şantiyemizi ve konkasör tesisimizi de koyduk. Bizim şu anda altyapı hizmetleriyle ilgili icra edemeyeceğimiz hiçbir işimiz yok. Makine parkımız yeni ve tamamdır." diye cevap verdi. 

2016 Yılı Faaliyet Raporu'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Genç, belediye bütçesinin parasal gerçekleşme oranının yüzde 78 olduğuna vurgu yaptı. Bu oranın denk bütçe ilkesinden hareketle çok önemli bir oran olduğunu belirten Başkan Genç, "Bu yıl 188 milyonluk bir bütçeyi görüştük ve onayladık. Denk bütçe olması için bütün kalemlerden kesinti yapmıştık. İnşallah gelirlerimizin artmasıyla beraber ona yakın bir tablo çıkar." diye konuştu.  

İmarla ilgili konularda Ortahisar Belediye Meclisi'nin kararlarının büyük çoğunluğunu oybirliğiyle aldığına dikkat çeken Başkan Genç, "Oy çokluğuyla da aldığımız kararlar oluyor. Sıkıntılı yerlere Ortahisar Belediyesi imarda destek veriyor iddiası külliyen yalandır, iftiradır." sözlerine yer verdi.  

Ortahisar Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu'nda performans dağılımı ise yüzde 83 başarılı, yüzde 8 vasat, yüzde 6 başarısız, yüzde 3 denge dışı olarak gerçekleşti. Meclis üyeleri, 2016 Yılı Faaliyet Raporu'nun detaylı ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplantının son bölümünde söz alan Başkan Genç, Ortahisar Belediye Meclisi'nin kararlarının büyük çoğunluğunu oybirliğiyle aldığına dikkat çekerek, 2016 Yılı Faaliyet Raporu'nun oybirliğiyle ile kabul edilmesinden dolayı meclis üyelerine, başkan yardımcılarına ve birim müdürlerine teşekkür etti.