61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediyesinden, Trabzon’da flaş adım. Belediye Meclis Üyeleri Kentsel Dönüşüm için, Kentsel Dönüşüm ve Tasarım ile ilgili şirket kurdu. Bu şirketin tescili tamamlandıktan sonra Ortahisar Belediyesine devredilecek, ardından Çevre Bakanlığının da desteği ile birlikte, ilçede belirlenen mahallelerde dönüşümler gerçekleştirilecek. 

ŞİRKETİN KURULUMUNDA Kİ 5 İSİM

 Konu bugün Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme geldi. CHP’li üye Turgay Şahin, kurulan şirketi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ sordu. Şahin, "Kentsel Dönüşüm ve Tasarımla ilgili şirket kuruldu. Doğru mudur? Bilmiyorum. Ne amaçla kurulmuştur? Yönetim Kurulu Başkanları kimdir? Bunlar gönüllü bir şirket midir, ücretli midir? Ücretliyse, huzur hakkı mı maaş mı vardır?”dedi. 

Bu soruya Başkan Genç ise, "Biz Kentsel Dönüşüm adı altında bir kısım meclis üyesi arkadaşlarımızla şirket kurulumu yapıldı ama bu henüz belediye şirketi haline dönüşmedi. Belediyenin kendisinin şirket kurup, tescil ettirmesi epeyce uzun prosedür. O nedenle: 

Faruk Kanca, Ufuk Hoş, Mustafa Yaylalı, Ahmet Yüksel Gülay, Halim Egeli ve Hasan Yılmaz arkadaşlarımızın kuruluşunu gerçekleştirdiği bir şirket var” diye konuştu. 

ORBEL GİBİ OLACAK

 Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ama bu şirketi kendileri kurupta, kendileri bir faaliyet haline getireceği manasında değil. Bizim arzuladığımız, inşallah devrini biz belediyemizin ORBEL gibi şirketi haline getirip Kentsel Dönüşüm Projelerini, Çevre Bakanlığımızın desteğiyle belediye olarak yapmayı arzuluyoruz. 

Bu düşüncemizi seçimden önce de bir kısım belirlediğimiz mahallelerle beraber programladık. İnşallah bu prosedürler gerçekleştikten sonra o adımı atacağız. Niyetimiz böyle. 

Suanda belediye şirketimiz değil. Onun için huzur hakkı söz konusu değil. Ancak noter, ticaret odası, tescili vs.. ondan sonra belediyenin kendi kurumu haline getireceğiz. Düşüncemiz bu”