Ortahisar Belediyesi, "Öğrenen Şehir Ortahisar" sloganı çerçevesinde düzenlenen eğitim kursları ve meslek edindirme kursları ile binlerce Ortahisarlıya ücretsiz eğitim desteği veriyor. 

Eğitime nitelikli ve kalıcı yatırımlar yapmak isteyen Ortahisar Belediyesi, bireylerin eğitiminde hükümetlerin yanı sıra yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğü düşüncesinden hareketle uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri ve hizmetleri ile Ortahisar’ı bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

41  BRANŞTA MESLEK EDİNDİRME KURSU


Ortahisar Belediyesi, 10 kurs merkezinde toplam 41  farklı branşta açtığı meslek edindirme kursu ile bugüne kadar 2675 kursiyere ücretsiz eğitim verdi. Kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı bu kurslar, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi işlevi de görüyor. Belediye, ücretsiz olarak verdiği sanat ve meslek eğitimlerinin yanında sergiler, seminerler, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans vb. organizasyonlar da gerçekleştiriyor.

BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM


Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilçe genelindeki öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için açılan kurslar, Ortahisar’da  2 ayrı merkezde hizmet veriyor. Bin öğrencinin takviye ders alarak ücretsiz eğitim gördüğü belediye kurslarında, bir yandan çocukların okul başarısına olumlu katkıda bulunulurken, diğer yandan  YGS ve LYS sınavlarına hazırlanmaları sağlanıyor.

SAYILARI ARTACAK


Belediye kursları ile Ortahisar’ın  bir eğitim yuvası haline geldiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç , “ kursiyerlerimiz burada meslek edinerek bileklerine bir altın bilezik takıyor. Burada öğrendikleri meslek sayesinde kendi işyerlerini açarak veya çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlayan kadın kardeşlerimizi görüyoruz ve bundan son derece mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Bugüne kadar 2675  öğrencinin açılan kurslardan  yararlandığını hatırlatan Başkan Genç, çok sayıda başvurunun yapıldığı merkezlerin sayısını artırmaya ve kapasitelerini yükseltmeye çalıştıklarını da kaydederek hizmetlerin artarak devam edeceğini bildirdi.