61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediyesi, 2018 yılı Ocak ayı toplantıları, bugün yapılan son toplantı ile sone erdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan Belediye Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü.

Mecliste ilk olarak, belediyede sözleşmeli olarak çalışan Avukat, Mühendis ve teknikerlere yapılacak zam görüşüldü. Maaşlara uygulanan zam oranı ise Maliye Bakanlığının belirlediği tarifeye göre yapıldı.

Yeniden düzenlemeyegöre Avukatların ücreti 2 bin 667 liraladan, 2 bin 819 liraya

Mühendislerin 2 bin 163 liradan, 2 bin 286 liraya,

Tnikerlerin ise bin 854 liradan, bin 960 liraya yükseltildi.

Toplamda 22 kişiye zam yapılırken bu durum meclistede tartışıldı. Bazı meclis üyeleri yapılan yüzde 5'lik zammın az olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine Başkan Genç, "Yasal artışı uyguladık... Bunlar çıplak ücretleri. Belediyenin ayrıca ödediği ücretler hariç. Hem Mühendis hem de avukat arkadaşlarımızın eline geçen daha fazla.. Eline geçen tek bu değil. Üstünde rakam alıyorlar" dedi.

Zabıtanın da fazla mesai ücretine zam yapıldı. Maliye Bakanlığının belirlediği fiyat tarifesine göre, geçen dönem 453 lira olan 487 liraya çıkarıldı.