Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği Atık Yağ Yarışması 20 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Atık yağ dalında yarışmada birinciliği kazanana halı yıkama makinesi ve 15 LT yağ, ikinciliği elde edene ütü ve 10 LT yağ, üçüncü olana ise blender ve 5 LT yağ ödülü verilecek. Atık yağ konusunda çevre bilinci oluşturmak, atık yağların su kaynaklarını ve doğayı nasıl kirlettiğini vatandaşlara aşılamak amacıyla düzenlenen yarışmaya bütün bayanlar katılabilecek. Yarışmaya katılanlar topladıkları atık yağları en 5 lt’ye ulaştığında Ortahisar Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait Alo Temizlik Hattı’nı arayarak atık yağlarını görevlilere teslim edebilecekler. 
HERKESİ YARIŞMAYA DAVET ETTİ

Bütün vatandaşları yarışmaya katılmaya davet eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç atık yağların suya, toprağa ve çöpe atılmaması gerektiğine dikkati çekerek atık yağların doğada yarattığı kirliliğin ortadan kaybolmasının bin yılları bulduğunu söyledi. Suları ve çevreyi kirleten atık yağ konusunda vatandaşların daha duyarlı olmasını gerektiğini dile getiren Başkan Genç uyarılarını şöyle sürdürdü:  “Unutmayalım ki,  en iyi temizlik kirletmemektir. Daha temiz daha sağlıklı bir Trabzon’da yaşamak için çöplerinizi belediyemizin belirlediği noktalarda çöp yerlerine, bırakınız. Ambalaj atıklarınızı (kağıt, plastik, cam, metal) metal çöplerden ayrı olarak biriktirip, Belediyemizin belirlediği noktalardaki geri dönüşüm kutularına atınız.



Kızartma sonrası oluşan atık yağlarınızı kavanozda veya uygun bir kapta biriktiriniz. En az 5 litreye ulaştığında alınması için; Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait Alo Temizlik Hattı’nı arayın. Kızartma yaptıktan sonra saklanan atık yağları lavaboya, kanalizasyona ve çöpe dökmeyiniz. 1 litre kullanılmış yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor. Kullanılmış bitkisel yağlar, atık su kirliliğini %25’ini oluşturuyor. Bitkisel yağlar, kanalizasyon hatlarında birikerek boru kesitlerinin daralması ve tıkanmalara sebep olmaktadır. Evsel atıklarla karıştırılan bitkisel atık yağlar, katı atık depolama sahalarında yangınlara neden olmaktadır. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, buralarda yaşayan canlı türlerine zarar vermektedir. ”