61SAAT HABER SERVİSİ 

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Selahattin Çebi ve Firar Bayrak’ın izinli olarak katılmadığı Belediye Meclisi Toplantısına, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti. 
 Başkan Genç, dün Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında 13 askerimizin şehit düştüğü kazaya değinerek, “Hüzünlü günlerden geçiyoruz. Malumunuz dün çok elim kazada, bölgede terörle mücadele komuta kademesinde olan komutanlar şehadet mertebesine intikal ettiler. 

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ TEK TEK OKUDU… 
Tüm şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Çok çok  büyük üzüntü içindeyiz. Böyle bir hadise meydana geldi. Kato Dağında girilemez denilen bölgelere giren,  o mağaraları teker teker boşaltan, ciddi mühimmat depolarını parçalayan o birlikleri komuta eden komuta kademesiydi” dedi. Şehitlerin isimlerini tek tek okuyan Başkan Ahmet Metin Genç, sözlerini “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennettir. Milletimizin başı sağ olsun” diyerek sözlerini bitirdi. 
Başkan Genç, ardından geçen ay belediye olarak yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 

İMALATHANELER TEMİZ Mİ? – ESKİDEN ERKEKLER, ŞİMDİ İSE BAYANLAR… 
Başkan Ahmet Metin Genç, Ramazan ayı nedeniyle iş yerlerinde yapılan denetimleri Zabıta Müdürü Ömer Aydın’a sordu. Aydın, “Ramazan döneminde imalathanelere ağırlık veriyoruz. Tatlı pasta ve Fırın imalathanelerine. Genellikle denetimler bunun üzerine oluyor. Gıda maddelerinin üzerine oluyor. Temizlik güzel. Genelde insanımız temiz. Yöre olarak bizim de insanımız temiz. Belki eski iş yerleri ama temiz. Eskiden imalathanelerde erkekler çalıştırılıyordu ama şimdi bayanlar çalıştırılıyor. Ramazan boyunca imalathaneleri denetleyeceğiz” şeklinde yanıt verdi. 

Gündem dışı ilk olarak söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Daha önce fakir fukara kumanya paketleri yaptırıyordunuz. Bize de fişler veriyordunuz. Biz de fişleri garip gurebaya veriyorduk. Garip gureba alıştı herhalde yanımıza geliyor. Bunları yapmayacak mısınız?” sordu. Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Çadırları arttırdığımız için resmi belediye olarak kumanya konusunda alım yapmadık. Bu konuda adım atmayacağız anlamında söylemiyorum. Büyük firmalardan büyük marketlerden rica ettik, bizim koordinasyonumuzda yapacakları yardımlar varsa, onlarla ilgili  kumanya fişi şeklinde bir kısım geldi.  Bu fişleri meclis üyelerimize geçen yıl olduğu gibi vererek katkıyı yapmaya çalışacağız” dedi.