Trabzon Ortahisar Belediye  Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisini CHP İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da takip etti. 

BELEDİYE İSMİNİN ÖNÜNE T.C. İBARESİNİN KOYULMASI
Başkan Genç’in geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdikten sonra meclis üyeleri gündeme geçmeden söz alarak sorular sordu. 
İlk olarak söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Ortahisar Belediyesinin tabelada yer alan isminin önüne T.C. ibaresinin koyulması yönünde öneri getirdi. Çakıroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti ifadesiyle bir ülkemiz barışıklığını bir araya getirmiş durumda. Daha önce tabelalardan kaldırılan T.C. ifadesinin Ortahisar Belediyesinin önüne koyulmasını talep ediyorum. Bunu yazılı olarak yapmadım emri vaki gibi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Ortahisar Belediyesi ifadesi kullanılsın. Aynı öneriyi büyükşehir için de getireceğim. Bir çok belediyemiz kaldırılmış olan T.C. ifadelerini belediye adlarının önüne ekliyor. Bu sadece CHP, İYİ Parti’nin kazandığı belediyelerde değil AK Parti’nin kazandığı belediyelerde de böyle bir iradenin olgunlaştığına şahit oldum” dedi. 

GENÇ, YAZMAK ZORUNDA KENDİMİSİ HİSSETMEYELİM
Türkiye  Cumhuriyeti ibaresi konusunda. Örnek verip devam edeyim. 7 – 8 yıl önceydi Sümela Manastırı ziyaret edilsin mi merasimler yapılsın mı diye tartışma olmuştu. O zaman fikrim şuydu. Biz o kadar asaletli Türk Milletiyiz ki Padişahı Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı camiye çevirdiğinde hemen yanında orada Rum Tebanın ibadetlerini yerine getirmesi için yanında ki klişeyi tahsis etmişti. Eğer biz Sümela Manastırında inanca dahil olarak 15 Ağustos’ta ayin düzenlenmesi talep ediliyorsa biz inanca saygı olarak buna müsaade etmeliyiz. Bu özgüven meselesi diğeri korku meselesi. Türkiye Cumhuriyeti konusunda aynı anlaşışı söylüyorum. Bir yerde bir eksikliği kapatmak için Türkiye Cumhuriyeti diye yazmak için getirmeyelim.. Bunu mutlaka yazarak değil yaşatarak yukarıya doğru çıkartarak evet Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet ilkesine yürüyerek yapalım. Bazıları T.C. ibaresini de küçültmek adına da kullanıyor. Türkiye Cumhuriyeti doğru olanıdır. Bir eksikliğin tezahürü olarak yazmak zorunda kendimizi hissetmeyelim. Kocaman Türkiye Cumhuriyetinin Ortahisar Belediyesiyiz” dedi.