61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediyesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni binasında ilk defa yapılan toplantıya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti. 
Meclis öncesinde bütün meclis üyeleri ile tokalaşan Başkan Genç, ilk eleştirisini ise başkanlık platformunun biraz yüksek olduğu yönünde oldu. 
Meclis sonrasında yoklama ve geçen ay yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ile devam edildi. 

ORTAHİSAR VE KAYMAKAMLIK ÖNÜNE ATATÜRK HEYKELİ.. 
Toplantıda meclis üyeleri Ortahisar Belediyesinin yeni binasıyla ilgili eleştirilerde de bulundu. Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “İyi bir bina güle güle otursunlar. Bir eksiklik gördüm. Kaymakamlık binası ile Ortahisar belediyesi arasına valilik önünde ki gibi Atatürk Kaidesinin ivedi koyulmasını sizden özellikle rica ediyorum” dedi. 

ATATÜRK KAİDESİ BİNALARIN İÇİNDE YAPILACAK
Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık Binanın içinde Atatürk Kaidesi yapılacağını kaydederken, “Büyükşehir olan merkez ilçelerde anma programı il merkezinde oluyor. Şuanda iç binalarında düşünüyoruz. Mevzuat o şekilde yoksa yaparız” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK DEĞİL Mİ?
CHP’li üye Cüneyt Zorlu ise yeni bina ile ilgili olarak, “Gerçekten güzel bina oldu. Çok büyük olduğunu düşünüyorum. Acaba ihtiyacımızın üzerinde mi bina yaptık. Çok boş alan görünüyorum. Sanırım biraz daha küçük olabilirdi. Bütçemiz açısından” dedi. 

TABAKHANE VE ZAĞNOS VADİLERİ KÜLTÜREL MİRAS
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise Ortahisar yeni binasının hayırlı olmasını temenni etti. Çakıroğlu, “Yapımında sözümüz elimiz olması münasebetiyle sevindirici. Tek eleştireceğimiz ki bu saatten sonra cümle kurmamızın önemi yok. Tabakhane ve Zağnos Vadileri kültürel mirası. Belki de Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlığı yukarıya doğru bu tarihi yapının evrilmesini, modern yapılarla donatılmasını tarihi yapıların yok olmasına sebep olmuş olabilir. Sadece kaymakamlık ve belediye binasıyla sınırlı tutulsaydı. Ortahisar Belediyesinin bir çok il belediyesinden büyük olduğu için böyle bir binayı hak ediyor” dedi. 

KAYMAKAMLIĞA KAT İSTENDİ OLUMLU YAKLAŞMADIM
Eleştirilere yanıt veren Başkan Ahmet Metin Genç, “Belediye binamız sahilden geçerken görünmüyor. Sliüet olarak. Ama Ticaret Odamız görünüyor. Tercih yapmalıydık. O dönem ki valimiz şuanda, kaymakamlık binamızın üzerine bir kat daha vermemizi talep etti. Ben olumlu yaklaşmadım. Tarihi alanda. Zarureten bu alanı aldık. Yatay bir mimari yaptık.. Yatay olunca daha geniş alanları oluyor. Buraları hiç birimize kaim değil. Aldığımız yetki konusunda görevliyiz. Halkımızı daha ferah ortamda hizmet sunalım. O nedenle tercih yapmalıydık. Ya yukarı ya da yatay. Biz siluete halel gelmemesi için yatay projeyi karar altına aldık” dedi.