61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt arasında Belediye Meclisinde siyasi değerlendirme atışması yaşandı. 

Belediye Meclisinin hemen başında gündem dışı söz alan Söğüt, geçen ay yapılan belediye meclisinde söz alarak sorduğu soruyu ve verilen cevabı hatırlattı. 

Geçen ay ki 2018 yılı Faaliyet Raporunda söz aldığını ve “Bilim Merkezi, Skatepark, Düş Müzesi” gibi yatırımları sorduğunu ifade eden Söğüt, Genç’in ise bu soruya " “Bunları halkımızla paylaştık, onlar yüksek bir oranla bizlere vazifeyi tevdi etti” şeklinde verdiğini ileri sürdü. 

MESAJIN DÜZELTİLMEYE MUKTEDİR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
1 ay üzerine konuyu meclis toplantısında yeniden gündeme getiren Söğüt, "Böyle cevap vermeniz benim söylediklerimi boşa düşürmez. Bunun dışında sadece siyaset yapmak için saysaydım, Şehir Giriş Anıtları, Boztepe Seyir Terası gibi…  konuları da söyledim. Ki öyle bir niyetimiz yoktu. 

Vatandaşın sizi seçmesinin bir yanıt olmadığını düşünüyorum. Yanıt olarak söylüyorsanız da bu soruya yanıt bekleyenlerin 60 bine yakın oy aldığını gözden kaçırıyorsunuz demektir. 

Ayrıca bu sözlerden herkesin belediye başkanı olacağınıza sadece size oy verenlerin belediye başkanıyım çıkar ki bu mesajın düzeltilmeye muktedir olduğunu düşünüyorum. 

Vatandaşın sizi seçmesi yeterliyse faaliyet raporunu hiç görüşmeye açmayacaktık. Vatandaş seçti diye bizleri muhalefeti bizleri yok saymak demoksi ruhuna uymuyor diye düşünüyorum” dedi. 

ŞUANDA MECLİS ÇALIŞMASINDAYIZ
Bunun üzerine Genç, Oktay Söğüt’ün siyasi değerlendirmelerde bulunduğunu ileri sürdü. Genç, "Oktay bey siyasi değerlendirmelerimizi burada yapmayacağız. Vatandaş seçtiyse geçti onlar.

Siz münhasıran soru sordunuz. Tek tek not aldım cevap vereceğim. Suanda meclis çalışması yapıyoruz. Siyasi  değerlendirmenizi, parti bakanımız burada gidersiniz basın toplantınızı yaparsınız eleştirirsiniz.

Bu başka bir boyut. Suanda meclis çalışmasındayız. Onun için başından beri 5 yıllık dönemde de sizin üyesi olduğunuz parti grubunuz bu konuda hassasiyet gösterdi. Siyasi çalışmalarımızı dışarda yapacağız. 

Oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olarak hizmet ettik, hizmet etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 

Genç ardından Bilim Müzesi ve Skatepark’ın neden yapılamadığını söyledi. Düş Müzesi şeklinde ise bir projesi olmadığını ifade etti.