61SAAT HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bugün bir otelde düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık görev süresini değerlendirdi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genç, büyükşehir belediye başkanı Gümrükçüoğlu ile kavgalı olup olmadığını ve 2019 yılında yapılacak seçimlerde adaylık konusunda açıklık getirdi.

Genç şu ifadelere yer verdi;

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KAVGALI MI?
Her şey zabıta marifetiyle disiplin altına alınmaz. Şehirde birazcık daha farkındalık oluşturalım, hepimizin görevi var. Tabiki biz eleştiri alacağız. Biz yerelde seçilmiş idareci biziz. Ama sarı bantın üzerine park yapan vatandaşımız oluyor.

Büyükşehir Belediyesi ile kamuoyuna yansıyacak, yansıyorda.. Bu konuda farklı görüşlerde olabilir. Biz iki belediye olarak kurulum sürecini ikmal etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken her konuda anlaşıyoruz diyemeyiz. Sistemin oturması adına geçmesi gereken bir prosedürler var. Emlak vergisi Trabzon Belediyesine mi Ortahisar Belediyesine mi gitmesi lazım? Ben temsil ettiğim belediyeye gelmesini isterim. Uzlamaşamazsak yargı karar verecek. Bunun kavgalı gürültülü bir algı ortaya koyulmaması lazım. Yargıya intikal ettirilen konular da var bu da doğru. Ama bu bizim hizmet çalışmamıza engel hususlar değil. Biz veya Büşükşehir Belediyesi yargıya gitmezsek, yarın gelen denetçi hesap sorar. Bakış açısı, yönetim anlayışı farkılılğımız var. Var kabul olabilirde.. Sistemin getirdiği sorunlarda var. Ben sokağa çıktığımda kendimi sorumlu görüyorum, ama yetki sahibi değilim. Müdahale etmek istiyorum ama edemiyorum. Bu tür sorunlarda var. Ama iki belediye bir birine kavgalı böyle değil. Çözülemeyen hususlarda yargının vereceği karar nihayetinde adımlar atılır.
Büyükşehir Belediyesinin, Kentsel Tasarım, İmar ile ilgili davalar var. Emlak ile ilgili bizim açtığımız davalar vvar. Motomot her şey oluşmayınca, biraz da sistem buna el verince yargıya gidiliyor.

2019 SEÇİMLERİNDE NE DÜŞÜNÜYOR?
Buradaki bütün basın mensubu arkadaşlarımız benim partimizin kuruluşundan itibaren siyasi sürecimi takip eden kişilersiniz. Ben Allah’ın nasibiyle beraber bu gelinen makamlar oldu. Tabiki onun hemen akabinde gelen unsur liyakat. Layık görülürseniz bir yere geliyorsuuz, vatandaş sizi seçiyor seçmiyor? Şunu açık ve net söyleyeyim. 2014 yerel seçimlerinde bu Büyük Belediyenin kurucu Başkanı seçildik. Önümüzdeki 1 yılı tamamlamayıda tamamladıktan sonra uzunsokak’ta beyaz alınla gezmeyi selam alıp vermeyi nasip etsin. Şuanda üzerimdeki sorumluluğun gereğini yapma gayreti içindeyim. Vakti zamanı gelince nasıl bir değerlendirme yapılır...

Onun için 1 yıllık sürede yapacağmı çalışmaya halel getirir diye enerji kaybına sebebiyet verir diye düşünüyorum. Onun için görevimizi tamamlayalım. Mevlam neylerse güzel eyler...

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLACAK MI?
Bir siyasetçinin isminin konuşulması kulağa hoş gelir. Ben daha önceki süreçte milletvekili olmayı talep ettim. Allah böyle bir görev nasip etti. Şuannda bu görevi ifa etmeye çalışıyorum. Onun için bu görevi bitirmenin gayesi içindeyim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şuanda bu hizmet süremi tamamlamanın gayreti içindeyim.

İŞTE AHMET METİN GENÇ'İN BASIN TOPLANTISININ TAMAMI