61 SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da 2 bin metre karenin üzerinde ki binalara yapı kullanma izinleri verilirken kanunda yer alan ‘Isı ölçer’ cihazların takılmadığını kaydeden MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “2012 yılından sonra bunun takılması yapımcı şirketler tarafından mecburi hale getirildi. Bununla ilgili kanun var. Kanunun Amir Hükmü, “Eğer ısıtma ölçerler, kalorimetreler takılmamışsa yapı kullanma izni verilmez” 
Gelen talepler şu yöndedir. Şehrimizde bunlar takılmıyor, ama bizim belediyeler yapı kullanma izinlerini veriyor. Sormak istediğim şudur. Yeni oluşmuş belediye, uygulamaları ile farklılık ortaya koyacak, ağabey belediye olması hasebiyle 30 Mart 2014 tarihinden sonra Ortahisar Belediyesinin vermiş olduğu yapı kullanma ruhsatları kaç adet? Verilen bu yapı kullanma ruhsatlarında kanuna göre 2 bin metre kareyi aşan binalarda kaç adetinde bu uygulama yapılmıştır. Bu hizmet yerine getirilmiştir. 
Bu konuyla ilgili birimlerimiz şunu bilmek durumundadırlar. Bu konuda ilgili birimde çalışan arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Hem de vatandaşlarımın bu yönde ki taleplerini dile getirmek istiyorum” dedi. 
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar ise, “Bu konuyla ilgili 2 bin metre kare üzerinde ki inşaatları araştırmak lazım. Şuanda ne söylesem eksik söylerim. Yasada var. 2 bin metre kare üzerinde çok inşaat alanı çıkmıyor. Makine mühendisleri rapor verir o rapor neticesinde özellikle ilgileni bakacağım” dedi. 
CHP Grup Başkanı Turgay Şahin ise, “Bu gerçekten önemli konu. Zaman zaman sitelerde sorun oluyor. Yapımcı firma, bu ısı ölçerleri takmamış belediyeden yapı kullanma almışsa ne gibi cezai müeyyideler var. Belediyenin bunları taktırma yaptırımı var mı?” diye sordu. 

Baytar, “Eğer takılması gerekiyor takılmamışsa geriye dönük taktırma yaptırılabilir. Eksilkil varsa da o talimatlar neticesinde gidilebilir. Yapı kullanma aldıktan sonra yapacağım derse de yapmasa da ne olacak” şeklinde cevap verdi…