SİZLER SAYESİNDE BAŞARDIK 

Son meclis toplantısı dolayısıyla Başkan Genç ile muhalefet partileri gurup başkan vekilleri veda konuşması yaptılar. 
Veda konuşmasında meclis üyelerinin kendisi için sarf ettiği iyi dileklerden son derece mutlu olduğunu belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: Meclis üyelerimizin iyi dilekleri bize memnun ediyor, mutlu ediyor. 8 Nisan'da ilk meclis toplantımızı yaptık. Şimdi son meclis toplantımızı icra ediyoruz, bugün toplantılarımızı tamamlıyoruz. Bütün meclis üyelerimize söylüyorum, hepinizin samimiyetin gördüğüm için yaklaşımla ve hassasiyetle sizlere yaklaştım. Bütün kararlarımızı hangi meclis üyesi olursa olsun dikkate alarak değerlendirmeye çalıştım. Biz de her şeyi dört dörtlük yapıyoruz değiliz. Yeni kurulan bir belediye olarak kurumsal bir kimliğe kavuşmak kolay değildi. Bu kurumsallaşmayı sizler sayesinde sağladık. Büyük oranda da meclisimizden kararlarımız oybirliğiyle çıktı. Güzel olan olması gereken buydu. Bir şehrin iradesidir burası... Yani her şeyin icra organı değildir. Şehrin sesine de kulak vermesi lazım. Buna önem verdik. Bütün icra organlarının kararlarına önem verdik. Bu manada da güzel adımlar attık. İnşallah yeni dönemde de halkımız görev verirse aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 

TANZİM SORUSUNA CEVAP VERDİ

CHP Meclis üyesi Turgay Şahin'in tazim satış mağazasıyla ilgili "Meydan Parkı'na kurulan Tanzim Satış Mağazasında kuyruğunda vatandaşlarımız çok göz önünde kalıyor, rencide oluyor. Çevrede pek çok lokanta var. Bu mağaza başka yere kurulamaz mıydı? Tanzim satışına asla karşı değilim. Ama yeri yanlış bence." sözlerine şöyle cevaplandırdı:  Tanzim satış mağazaları serbest piyasa ekonomik modelinde çok yeri olmadığını hepimiz biliyoruz. Devlet serbest piyasa ekonomik modellerinde piyasaya müdahale etmez. Piyasanın esasında dayalı bir tanzim fonksiyonu üstlenmez. Ancak ülkemizin içinden geçtiği durum, çeşitli spekülatif hadiseler ve uluslar arası arka plan, enflasyonun hızlıca yükselişi, kurlardaki sıra dışı dalgalanmalar bu işi suistimal edenlerin tabiri caizse ekmeğine yaz sürdü. Dolayısıyla hükümetimiz piyasayı tanzim etmek maksadıyla değil. Ancak piyasayı tüketici lehine düzenlemek için böyle karar almak zorunda kaldı. Şahsen ben Trabzon'da illa da tanzim satış mağazası açılsın taraftarı değildim. Bu işin sürekli olmaması kaydıyla piyasada düzenleme yapılması kaydıyla şehrimizde de açılmasına itirazım yoktur. Ancak mekan konusunda Turgay Bey ile aynı fikirdeyim. Fakat tanzimle ilgili biz de Ortahisar Belediyesi olarak yer almak istiyoruz. Devlet  sürekli olarak değil, sadece bu konjonktürü atlatmak için yapıyor. Bunu yapan belediyeler de var. Bunu vatandaşın mağduriyetini önlemek için yapılıyorlar. Şu andaki müdahale piyasayı tamamen düzenlemek adına, tüketicinin mağduriyetini önlemek adına yapılmış bir mutlak müdahaledir. Mekan konusunda da birkaç noktada açılmasında bir mahsur görmüyorum. 

MECLİS ÜYELERİ GENÇ'E TEŞEKKÜR ETTİ 

Toplantı sırasında söz alan CHP Gurup Başkanvekili Turgay Şahin veda konuşmasında bütün meclis üyelerine teşekkür ederek, "Meclisimizdeki kararlara büyük çoğunlukla hep destek verdik. Bazı kararlara itiraz ettik. Ve bu kararlara muhalefetimizde haklılığımız daha sonra ortaya çıktı. İyi, kötü günler geçirdik. Eğer kırdığımız, üzdüğümüz  meclis üyelerimiz varsa hepsinden haklarını helal etmelerini istiyorum. 
MHP üyesi Mahmut Öksüz de veda konuşmasında meclis üyelerine teşekkür ederek, "Yapısal kimliği açısından iyi kurumlar ortaya çıkarmak çok önemlidir. Bazı arkadaşlarımızın görevleri bugün sona eriyor. Benim de görev sürem sona erdi. Göreve devam edecek olan seçilecek arkadaşlarımıza hayırlı ve güzel kararlar almalarını diliyorum. Herkesin hakkını halel etmesini istiyorum." diye konuştu. 
İyi Parti Meclis üyesi Davut Çakıroğlu ise "Hepimiz burada iyi şeyler yapmaya çalıştık" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:  Çok iyi bir süreç geçirdiğimizi açık yüreklilikle ifade ediyorum. Bu süreç içinde kırdıklarımız, üzdüklerimiz olabilir. Ama bunlar nefsi arzularımız uğruna yaptığımız şeyler değildir. Hakkaniyeti ve doğruluğu dile getirmek için sarf edilmiş sözlerdir. Bu kapsamda da 31 Mart yerel seçimlerinin iyi bir seçim süreci olacağını düşünüyorum. Burada olmayacak arkadaşlarımıza da yaşamlarında sağlıklar ve afiyetler diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum." 
CHP Meclis Üyesi Mustafa Erdem ise meclise yedek listeden girdiğine vurgu yaparak kendisini kabul ettiği için Başkan Genç'e teşekkürlerini iletti. Erdem bütün meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni dönemde seçilecek olan üyelere çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi. 
Meclis üyelerine veda konuşması yapan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban ise görevinde pek çok sorumluluğu aynı anda yürüttüğünü belirterek, "Üstlendiğim bütün görevlerde bu şehre hizmet etmek için gayret ettim. Pek çok eserin ve projenin ortaya çıkmasına büyük emeğim vardır. Görev yaptığım bütün arkadaşlara müdürlerime, amirlerime işçilerimize ve memurlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Gecemizi gündüzümüze katarak bu şehre hizmet etmeye gayret ettik. Seçilecek arkadaşlara şimdiden çalışmalarında kolaylıklar, başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin." ifadelerine yer verdi. Toplantı sonrası Başkan Genç, bütün meclis üyeleriyle helalleşerek, vedalaştı.