61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Belediye Meclisi, Eylül ayının son oturumu Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem maddesi olarak görüşülen Ortahisar Belediyesi 2020- 2024 Stratejik Planı oybirliğiyle kabul edildi. 
Ancak Stratejik Planının, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bölümünün, “Tespitler” kısmında yer alan, “Görev ve sorumlulukların net olmaması” maddesi tartışma yarattı. 

İnsan Kaynakları Bölümünde “Görev ve sorumluluğu net olmayan personel mi var?” sorusunu akıllara getiren tespit üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Necati Dinç’ten açıklama istedi. 
Dinç, "İnsan Kaynakları Faaliyetleri Yürütülmesinde görev alan personelin dışında, bizde görünen maaşını bizden alan, bazı personellerimizde vardır” dedi. 

Bunun üzerine Başkan Genç ise bu personelin hangi müdürlükte çalışıyorsa o müdürlüğe görevlendirilmesinin yapılması gerektiğini kaydederek, "Olmasın. Hangi müdürlükteyse, o müdürlüğümüze yazacaksınız görevlendireceğiz” diye konuştu. 
Dinç, "Onları her hangi bir müdürlüğe görevlendirme yapamadığımız için…” derken Genç, "Yanlış yapmışlar. Bir iş yapıyor dimi belediyede..” diye sordu. 

Bunun üzerine Dinç, "Yani evet ama, bazı hukuki nedenlerden dolayı bizde görünüyor” derken bu cevaba sinirlenen Başkan Genç, "Müdür bey, doğru cevap ver bana. Hukuki nedenlerden dolayı sizde görevi verilmemiş personel olamaz. Öyle bir cevap olamaz yani. Nasıl hukuki neden? Belediyemizin başka bir biriminde görevliyse bu personel, başkanlığa yazacaksınız olur verip görevlendireceğiz” dedi. 

Ardından Başkan Stratejik Plandan bu ibarenin çıkarılmasını isterken farklı birimde görevlendirmesi olan personelin yazısının başkanlığa gönderilmesini istedi…