CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarının katıldığı esnaf gezisinde, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de, Başkan Adayı Akyüz’e eşlik etti. 
Kentsel Dönüşüm projelerinin yarım bırakıldığına dikkat çeken Başkan Adayı Akyüz,  “Sanki savaş sonrası bir Trabzon var. Madem kısa sürede bitiremeyeceksin,  neden yıkıp o halde bırakıyorsun” dedi. 
Trabzon’un mevcut başkanlarının vaat ettikleri projeleri gerçekleştiremediğini ifade eden Başkan Adayı Akyüz, “Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin aynı partiden olmasının hiçbir faydası olmadığını Ortahisar Belediyesi’nin ilk 5 yılında gördük. “Ortahisar Belediyesi, projelerini neden hayata geçiremedin?” sorusuna “Büyükşehir engeline takıldık” diyerek cevap veriyor.  Tamam yeni bir belediye olabilirsin ama bunlar mazeret değil, hakkını arayacaksın. Büyükşehir’in yanlış projelerine de karşı çıkabilecek iradeyi göstereceksin.  Senelerdir her gelen kolunun altında bir tramvay projesi, bir teleferik projesi ile geliyor. Yapabildiler mi? Yapamadılar.  Biz projelerimizi önce kentin bütün paydaşları ile istişare edeceğiz. Katılımcı belediyecilik anlayışının gereğini yaparak vatandaşlarımızdan onay alacağız. Şimdi ki belediyeler gibi mazeret üretmeyeceğiz. Kendi imkânlarımızla yapamıyorsak, 350 bin nüfuslu Ortahisar’ın verdiği güçle Cumhurbaşkanı’na gideceğiz. “Bizim bu projeye ihtiyacımız var” diyeceğiz. Bunu mevcut başkanlar yapmamış, iktidarın milletvekilleri yapmamış. Trabzon’u yönetmeye talip olan kişiler Trabzon’un haklarını savunacak, öyle birbirinin arkasına gizlenmeyecek” şeklinde konuştu.
Trabzon’un eski cazibesini kaybettiğini ileri süren Başkan Adayı Akyüz, “Trabzon’da geçen sene 50 bin üniversite öğrencisi vardı. Bu sene bu sayı 40 bin öğrenciye düştü. Çoğu şehirler, ileriye gitmek için uğraşırken, biz geçmişteki günlerimizi arar olduk. İnşallah martın sonunda güzel bir başlangıç yapacağız.” ifadelerini kullandı.